Костов попари Радев. Изобличи го

Президентът не разбира ролята си, каза бившият премиер

Костов попари Радев. Изобличи го | StandartNews.com

Бившият премиер Иван Костов изобличи опитите на Румен Радев да играе на политическия терен без да има партия и да се явява на избори. Костов подложи на остра критика действията на президента.

Радев не разбира ролята си. Той влиза в междупартийните отношения, а това не е негов терен, каза Иван Костов в интервю за бТВ. Довечера той представя втората си книга от поредицата "Свидетелства на времето".

"Президентът не може да разбере правилно ролята си в държавата. На поста е вече втори мандат и често влиза в политическия сектор, където не му е мястото. Не бива да влиза в партийните отношения", каза бившият лидер на СДС.  Радев трябва да представлява държавата и всички нас, продължи Костов.

"И ГЕРБ, и ПП-ДБ, и ДПС и всички други партии, които ще влязат в НС трябва да си дадат сметка, че само от тях зависи да има кабинет, няма от кого друг", заяви още Костов.

Той припомни репликата си от 1999 г., че Доган е проклятието на България и каза, че тогава никой не го е чул. Едва сега обществото разбира негативната роля на Доган за обществените процеси в България, каза Костов.

"За жалост влизането на България в Европейския съюз се сведе до усвояване на евросредства", посочи още Иван Костов.

"Проблемът сега е тежкото поражение на мафиотската система върху съдебната власт. Съдиите се държат по арогантен начин", разкри бившият премиерът.

На 10 октомври ще предам на "Държавен архив" моя личен архив, който не е никак малък, съобщи още Иван Костов.

Бившият премиер, който преди 25 години се обиди на българите, че са го свалили от власт, показа, че изобщи не се е променил. Той обяви, че „обществото ни не се е научило да различава кои са добрите и кои са лошите“.

Аз бях причислен към лошите, което е груба политическа грешка. Голяма част от хората обаче вече схващат кои са добрите и кои лошите. Не може със 70, 80 или 90 депутати да управляваш цялата държава, не може да управляваш цялата държаав в продължение на десетилетие, защото това ще доведе до разпад“, заяви Костов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Гост
преди 5 минути

Тоя що не е в затвора?

Откажи