Костадинов скочи за Украйна: Даренията растат постоянно!

България изпада в кризисно положение не само при заплаха от външна агресия

Костадинов скочи за Украйна: Даренията растат постоянно! | StandartNews.com

Източник: Архив

Костадин Костадинов се обяви срещу военнотехническата помощ, която държавата ни предоставя на Украйна. Това той направи в декларация от парламентарната трибуна от името на партия "Възраждане".

Според него "България изпада в кризисно положение не само при заплаха от външна агресия, но и заради природните бедствия и аварии, защото всичко нужно за тези ситуации е предоставено на Украйна".

"Няма международен форум, на който да не се поема ангажимент, че България трябва да направи поредното дарение в името на Украйна. Дарение, което струва вече милиарди на Българския бюджет. Тези пожертвования и тези дарения постоянно нарастват и вече ситуацията е такава, че сме на път да приведем в жертва българските въоръжени сили и българската държавност. Под заплаха е гарантирането на националния ни суверенитет. Нашите въоръжени сили са поставени в ситуация, при която не могат да изпълнят конституционното си задължение да защитят както териториалната цялост, така и държавната независимост", посочи Костадинов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Военният министър с разкритие за помощта ни за Украйна

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай