Костадинов се върна от Москва. Какво договори?

Костадинов се върна от Москва. Какво договори? | StandartNews.com

Председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов бе поканен на официална среща с ръководител на групата за сътрудничество с България в Руската Дума и член на Комисията по бюджет и финанси -  Василий Иконников.

Посещението се случи ден след приключване на форума БРИКС. Българската делегация бе на официално посещение по покана на Руската Федерация, съобщи партия "Възраждане".

Костадинов и Иконников засегнаха актуални въпроси на двустранното международно сътрудничество. На срещата беше отбелязано, че въпреки негативната политика, която води в момента българското правителство, е важно двете държави да продължат работата по опазването на традиционните приятелски отношения между народите, казаха от партията.

Василий Иконников благодари на "Възраждане" за принципната позиция, насочена към засилване на руско-българското сътрудничество и последователно осъждане на неприятелски стъпки, свързани с разрушаването на съветски паметници, както и възпрепятстване на взаимодействието между православните църкви на двете страни, информира още партията.

Костадин Костадинов говори за приоритетите на "Възраждане", която е трета по големина политическа организация в българския парламент, а също така и част от новоучредената партия в Европейския парламент – „Европа на суверенните нации“.

Той се изказа в полза на засилването политическото и междупарламентарно сътрудничество с руските колеги. Костадинов постави и въпроса за българина  Милан Димитров, който е заложник в американски затвор  и поиска съдействие за освобождаването му. Руската страна вече проучва случая, е казва в официалното съобщение на "Възраждане".

Василий Иконников запозна българската делегация с решението да бъде възстановено обучението по български език в училищата в редица райони на Запорожка област, където живеят представители на българската диаспора. В понеделник стартира новата учебна година и това ще бъде факт.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Веселин
преди 2 седмици

Гъзолизец, няма нужда да се връщаш в България! Живей в "прекрасния" руски свят! Там може би ще имаш по-добро поле за изява.

Откажи
trun
преди 2 седмици

там никой няма да му обърне внимание.на тях им трябват лакеи и ратайчета да смърдят в България.националните предатели никой не обича!!!!

Откажи
БайДрън
преди 2 седмици

Скърцат със зъби, евро_@тлантичесата шайка!? Щом квичите, значи всичко е на ред.

Откажи
Златната среда
преди 2 седмици

Добре е все пак да не забравяме, че животът не е черно-бял. Няма защо и в този конфликт да слагаме черта на онази част от двустранните отношения, която ни е била от полза.

Откажи
trun
преди 2 седмици

лошо няма в разумната и балансирана дипломация, но прилагана от хора доказали българската си принадлежност, а не от дюлмета, като тези, които са превърнали националното предателство в доходоносен занаят.

Откажи
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Какво може да договори Костадинов в Москва всички се сещаме: Голяма БРАТСКА ПРЕГРЪДКА с ПУТИН.

Откажи