Корнелия Нинова подаде оставка! Ето заместникът/ОБНОВЕНА/

Тя бе официално обявена

Корнелия Нинова подаде оставка! Ето заместникът/ОБНОВЕНА/ | StandartNews.com

Бомбите в политическия ни живот след неделните избори  гърмят една след друга!

Председателят на БСП Корнелия Нинова подаде оставка като лидер на партията. Със своя ход Нинова реши да поеме отговорност за непрестижното 5-то място, на което завърши Столетницата на изборите.

Анализирахме ситуацията и резултатите от изборите. Най-голямата тревога за България е дъното на избирателната активност. Тя е изключително ниска.

Това заяви на извънреден брифинг на БСП лидерът на формацията Корнелия Нинова. 

По думите й този път протестнитят вот се е изразил чрез негласуване. 

На тези избори няма победител. Всички, без ДПС и ИТН губим гласове. Разбира се, най-много ПП-ДБ. ГЕРБ макар и да са първа сила трудно биха имали претенцията да управляват от името на едва 1/10 от българите. Тази конфронтация означава нестабилност. Вече няма голяма партия", добави тя.

"За нас е пълен провал поведението на българската социология. Нито едно от предсказаните от тях проценти не се сбъдва. Не става въпрос само за традиционните партии, но никой не улови партия "Величие", подчерта социалистката. 

"Стана ясно, че в ляво няма нищо сериозно освен БСП. Всички приказки за левици и други партии, приключиха. Някои са под половин процент, другите са с процент и малко. Само БСП представлява левите в парламента. Резултатите ни въпреки това са катастрофални, поради което подавам оставка, поемайки отговорност", добави лидерът на БСП. 

"Свиквам Националния съвет, който да избере кой да довърши мандата и да организира пълни отчети и избори из структурите", уточни Нинова. 

„Само ние не влязохме в сглобки или договорки. Не сме съгрешили спрямо българите по основните неща. Сигурно имаме други грешки, всичко това ще се види и анализира. Аз поемам персонално, лично и единствено отговорност за този резултат. Започва пълен цикъл, всички структури на партията трябва да се вдигнат на крака и да се изберат нови водещи лица“, заяви Нинова.

„Нека вървим стъпка по стъпка. Аз се оттеглям, пълен цикъл, пряк избор и завършваме с конгрес през октомври. В момента не съм кандидат за лидер, а лидер, който си подава оставката и се оттегля“, каза социалистката.

Владимир Москов, Ирена Анастасова, Атанас Зафиров или Кристиян Вигенин наследяват Корнелия Нинова след хвърлената оставка. Това стана ясно на извънреден брифинг на БСП във връзка с резултатите от изборите в неделя.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
анонимен
преди 4 месеца

пажовете зад гърба и на всички снимки стават евентуално неини заместници пародия всички си подаваите оставките и изчезваите от нс хванали се за кокала и не пускат нагли та дрънкат

Откажи