Ключов ден за ПП-ДБ! "Да, България" взема съдбовно решение

Предишното им изискване - за предварителни избори за кандидатските листи - не беше прието

Ключов ден за ПП-ДБ! "Да, България" взема съдбовно решение | StandartNews.com

Източник: БТА, архив

Вторник е последният ден, в който партия "Да, България“ трябва да реши как ще се яви на предстоящите предсрочни парламентарни избори, съгласно тяхно твърдение.

Изпълнителният съвет трябва да докладва на Националния съвет за хода на преговорите с партньорите им от "Продължаваме промяната" и Демократи за силна България за отказ от партийните квоти при подреждането на листите и пълноценно използване на възможностите за преференциален вот.

Това е условие на "Да, България“, за да продължи да е част от коалицията ПП-ДБ. Предишното им изискване - за предварителни избори за кандидатските листи - не беше прието.

Междувременно ДСБ реши, че остава в ПП-ДБ.

„В момент на тежка политическа криза, ние от Демократи за силна България, се ангажираме с отговорността да предложим пътя към сигурно и проспериращо бъдеще за България. Оценяваме единството и устойчивостта на коалицията „Продължаваме промяната-Демократична България“, като основен фактор за създаването на антикорупционно евроатлантическо мнозинство. Убедени сме, че само редовно правителство, основано на тези принципи, ще направи България силна и богата държава в обединена Европа”, пишат в позицията си от ДСБ. Ние вярваме в силата на обединението, добавят от формацията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай