Каримански произнесе присъдата! Какво става с ИТН, ако направят кабинет

Хората в крайна сметка не са гласували за експертен парламент, каза той

Каримански произнесе присъдата! Какво става с ИТН, ако направят кабинет | StandartNews.com

Източник: бТВ

В случай, че третият мандат отиде при "Има такъв народ" и те направят правителство, подкрепено от ГЕРБ и ДПС, това ще им донесе само негативи, обяви в интервю за бТВ бившият депутат от ИТН Любомир Каримански.

Той все пак направи уговорката, че връчването на третия мандат точно на ИТН е доста спекулативно. От друга страна Каримански отдавна няма връзка с никакви хора от партията и те едва ли ще му искат съвет.

"Нека не се спекулира повече с „експертно" правителство, защото кой ще оценява тези експерти. Хората в крайна сметка не са гласували за експертен парламент", каза още ексдепутатът.

„Ние не можем да извадим само един продукт от контекста. Тогава се получават изкривявания. Има съществено намаление на инфлацията. Това не е така в магазините за малката потребителска кошница. Там не се усеща толкова осезаемо. Намалението на инфлацията не означава, че цените намаляват веднага. Темповете са различни. Когато правим мерки за намаляване на инфлацията, те насочени ли са към най-нуждаещите се групи, или правим нещо, което се размива във всичко сектори и не дава ефект? Не се правят целеви мерки, които да повлияят на съществения спад на инфлацията на малката потребителска кошница", посочи финансистът.

„В Министерството на финансите колеги се притесняват да заемат позиция, защото не знаят какво ще бъде бъдещето им. Нека да видим – ако ние не можем да се справим с настоящата политическа система в тази форма, да видим дали тя ще продължи да съществува в България", допълни той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай