Каракачанов проговори и разкри мръсния номер на македонците

Защо е ескалирал конфликтът точно сега

Каракачанов проговори и разкри мръсния номер на македонците | StandartNews.com

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов определи обидите, които вицепремиерът на Република Северна Македония нанесе на България като умишлено ескалиран конфликт.

Неговата идея е македонците да се измъкнат от споразумението, което бяха подписали и с България договор за приятелство и споразумението, и с Европейския съюз така наречения план Макрон.

Каракачанов смята, че македонците нямат право да се сърдят, че знамето им не е било по време на срещата на Румен Радев с техния президент.

И на мен ми се е случвало да отида неофициално в партньорска държава от Европейския съюз, и от любезност информирам моя колега на съответната държава, но това не означава, че те са длъжни да ме чакат с ескорт и с червен килим на аерогарата, да вдигат знамето и да оказват някакви церемониални почести, даде пример в „Лице в лице“ Каракачанов.

Такива мерки за церемонии се вземат, включително вдигане на знамето и изпълнение на националните химни, само при официално посещение. Македонското знаме да бъде до българското и до това на Европейския съюз, това може да бъде само, когато става въпрос за официални срещи. При неофициални срещи можеш да го направиш като ужасно добра воля, но не си длъжен по протокол, добави по бТВ той.

Целия този въпрос казах, че измислен и изкуствено се ескалира, защото самите македонски телевизии още на другия ден, когато избухна скандала, показваха кадри от официално посещение на министър-председателя Мицковски в Хърватия, и се вижда, че пак го няма македонското знаме. Но не го чух тогава обаче същия този господин Николоски да направи подобен коментар, какъвто направи за България, заяви още Красимир Каракачанов.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай