"Капитал" пали фитила в ДПС! Станислав Анастасов разкри заговор

Няма писмо до посланиците от ЕС и НАТО, категоричен е зам.-председателят на Движението

"Капитал" пали фитила в ДПС! Станислав Анастасов разкри заговор | StandartNews.com

Само няколко часа, след като председателят на ДПС Делян Пеевски заяви, че е направил всичко за единството на ДПС и сега на ход е почетният председател д-р Ахмед Доган, кръгът "Капитал" подпали фитила в Движението, разпространявайки фалшиво писмо от централата а ДПС по посланиците на ЕС и НАТО. 

ВИЖ ОЩЕ: Първи подробности за фалшивото писмо на ДПС. Кой стои отзад?

Сайтът "Капитал" драсна клечката на разделението в партията като обяви, че разполага с писмо до посланиците от ЕС и НАТО, изпратено миналата седмица от заместник-председателя на партията Станислав Анастасов. Фалшиво е, това са пълни измишльотини, заяви Анастасов.

В писмото се манипулира, че Централното оперативно бюро (тясното ръководство) на ДПС е решило да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет с премиер Росен Желязков като "единствения вариант в този парламент за съставяне на стабилно евроатлантическо правителство, което да осигури продължаване на членството на България в ЕС и НАТО и предоставянето на необходимата военна помощ за Украйна". Но Ахмед Доган се е опитал чрез телефонни обаждания да даде указания да не се подкрепя правителството. "В резултат на това действията на г-н Доган доведоха до разделение в парламентарната група на ДПС, като 30 депутати гласуваха "за" правителството, според партийното решение, 14 гласуваха "против", а един се въздържа", се казвало в писмото. В него Ахмед Доган бил наречен бивш председател на ДПС, а не почетен председател.

"Като се имат предвид и предишни изяви и подкрепа на г-н Доган за Русия и нейната политика и тясната му връзка с посланик Митрофанова и руския консул в България, смятаме, че днешните му действия представляват хибридна атака срещу ДПС и парламентарната демокрация", пишело още в писмото.

"Глупости! Няма такова писмо. Това, което е посочено в "Капитал", няма подпис, дата, печат и изходящ номер", заяви Станислав Анастасов.

Не съм писал, нито изпращал нищо подобно", категоричен бе Станислав Атанасов пред "24 часа". И това е проследимо - всичките ми писма са с подпис, а това няма, добави той.

7-8 души имаха допуск до този мейл, вече сме сменили паролата, каза още зам.-председателят на движението. И посочи, че сред тези 7-8 души е един от лидерите на младежката структура, който в момента е особено активен във фейсбук групите,

"За съжаление работехме с доверие с колегите", коментира още Аатанасов. И отново подчерта, че "всеки може от тези 7-8 души да прикачи всичко и да прати всичко".

Е, това вече е типична хибридна атака, за каквото се говори във въпросното писмо, заключи Анастасов.

Ще  обсъдим как да уведомим посланици, че е станала злопуотреба с имейла на ДПС. "Нито съм писал, нито съм пращал, няма подпис на това, което излезе по медииите", обобщи той..

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай