Кабинетът с извънредна новина за машините на изборите

ЦИК не е представила важен договор

Кабинетът с извънредна новина за машините на изборите | StandartNews.com

Със специална позиция за машините на изборите излезе кабинетът „Главчав”.

С решение № 545 от 31 юли 2024 година Министерският съвет удължи с допълнителни шест месеца срока, в рамките на който могат да се използват наети от ЦИК помещения за съхранението на техническите устройства за машинно гласуване. И до момента обаче ЦИК не са представили проект на договор за наемане, който съответно да бъде обезпечен, съобщи служебното правителство.

Министерският съвет не е страна в процеса по договарянето и сключването на договор за наемане. Правителството очаква такъв договор да бъде представен и незабавно след това ще издаде необходимите актове за обезпечаването му, казаха още от „Дондуков” 1.

При приемането на план-сметката за изборите Министерският съвет заяви готовност да осигури необходимите средства при сключване от страна на Централната избирателна комисия на договори за логистика и техническа поддръжка на специализирани устройства за електронно машинно гласуване, както и за други материали и съпътстващи дейности за обезпечаване на машинното гласуване, гласуването с хартиени бюлетини, компютърната обработка на данните от гласуването в изборите и издаването на бюлетин с резултатите от изборите, се казва още в позицията на МС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай