Изселнически лидер номер 1 в Турция подкрепи ДПС-Ново начало

Най-добрата подкрепа ще е да се отиде до урните

Изселнически лидер номер 1 в Турция подкрепи ДПС-Ново начало | StandartNews.com

Днес делегацията на „ДПС-Ново начало“ гостува на Турхан Генчоглу, почетен председател на "Балгьоч", най-голямата изселническа федерация в Република Турция и в Европа. Баща му, покойният Мюмюн Генчоглу, е основал през 1985 г. Федерацията на балканските изселници „Балгьоч“ и тогава светът научава за „Възродителния процес“.

Това съобщи във Фейсбук кметът на Кърджали и водач на листата на "ДПС - Ново начало" в Кърджали Ерол Мюмюн.

Ето какво написа още той:

Турхан Генчоглу също е бил председател на федерацията. Срещата беше ползотворна и емоционална. Говорихме за инвестиции, за икономическото състояние на нашите общини, за политическата криза в България.

Изселническият лидер №1 Турхан Генчоглу подкрепи „ДПС – Ново начало“ и след среща с делегацията се обърна със силни думи към голямата ни общност в Турция.

„Парламентарните избори на 27 октомври са много важни – и за нас, и за нашите деца. Без да се разделяме, на тези избори заедно трябва да дадем подкрепата си за най-големия политически представител на етническите турци в България – ДПС. За мен е чест да приема днес много стойностните представители на коалицията, представителите на етноса, наши братя, наша плът и кръв“, каза Турхан Генчоглу.

„Независимо къде по света живеем, нашият глас трябва да се чува в българския парламент“, отбеляза Генчоглу и призова изселниците да гласуват, но и да обяснят на близки, приятели и съседи колко е важно да се подкрепи ДПС на тези избори.
Решаването на всички проблеми на изселниците в Турция и роднините им България минава през силното присъствие на „ДПС – Ново начало“ в 51-вото Народно събрание, гласи посланието на изселнически лидер №1.

В своето изказване посочих, че искаме подкрепата на селекцията, която е с номер 8 в бюлетината, за да сложим край на негативния сериал с многото избори в България. Нека на 27 октомври бъде последната серия, а в 51-вото Народно събрание ДПС да бъде респектиращата и градивна сила, която да бъде желан партньор в редовно правителство. Започваме бързо да работим в полза на народа и държавата ни.

Постигнахме добри резултати на последните избори през юни, счупихме рекорд, станахме втората политическа партия, имахме 47 депутати, но след неприятните събития в нашата партия не можахме да участваме в управлението на страната. Ако бяхме подкрепили правителството, сега в България щеше да има зам.-министри, областни управители и заместник-управители от нашата партия и щяхме да работим на пълни обороти за народа си. Имаме много братя и сестри в Турция. Както винаги, искаме те да подкрепят партията ДПС. Най-добрата подкрепа идва от ходенето до урните, ние искаме да отидат до урните и да гласуват за нас още веднъж.

На срещата бяхме заедно с народния представител и зам.-председател на ПГ на ДПС Байрам Байрам, областния председател на ДПС-Хасково и областен управител на област Хасково Мехмед Атаман, кметовете на общините Джебел – Неджми Али, Черноочене – Айджан Ахмед, Стамболово – Аднан Йълдъз, председателя на Общински съвет в Джебел – Сейфи Мехмедали, кандидата за народен представител в 09 МИР Самет Хасан.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Meco
преди 2 часа

Защо лъжите хората. Предатели

Откажи