Искрено и лично. Кирил Петков пише писмо на Борисов

На българите не им пука какво е било преди 4 години, хвърли ръкавицата Петков

Искрено и лично. Кирил Петков пише писмо на Борисов | StandartNews.com

Предизборната кампания на ПП тече с пълна сила. Както и словестният двубой между Кирил Петков и Бойко Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: ГЕРБ отговори на джентълменското писмо на "Промяната"! Леден душ

Неприетите закони по Плана за въстановяване и устойчивост, които сглобката така и не намери време да ги прие, докато беше на власт, сега се развяват като предизборен байрак от ПП.

Вчера единият съпредседател на ПП - Асен Василев, настоя в НС за естремното им одобрение, "защото губим 1,2 милиарда лева"

Днес другият съпредседател - Кирил Петков, рязко вдигна мизата и заговори за пропуснати 10 милиарда.

Борисов обаче отговори от Силистра, че прибързани действия няма да се правят.

Всъщност, ПП получи НЕ от всички политически сили за приемането на трите закона с аргумента, че по време на управлението на сглобката не е получено нито евро от ПВУ, не са подготвени проектозаконите, а работата на парламента вече е изчерпана, защото е максимално политизирана.

Кирил Петков обаче не се отказва. Днес той обяви, че започва да пише писмо на Борисов, което нарече джентълментско.

"Вместо джентълменско споразумение, днес ще напишем на ГЕРБ джентълменско писмо. В него ще кажем - има три закона, които разделят България от 10 млрд. лева. Ако ГЕРБ ни отговорят, че няма как да се приемат тези три закона, нека всички да излезем пред българските граждани  и да кажем - няма да получим 10 млрд. лева, защото г-н Борисов се страхува от антикорупционните закони", каза Кирил Петков.

На въпрос дали това е персонално писмо до Борисов или до всички политически сили, Петков беше категоричен, че нещата са лични.

"Това писмо е само за ГЕРБ,  защото явно Борисов не ни разбира какво говорим и не са му ясни тези три закона. Не трябва да се лъжем и да си играем на изгубени в превода".

Новината за писмото Кирил Петков съобщи, докато ПП учредяваше “Младежи за Промяната”.

На сбирката той пак подхвана личен разговор с Борисов. След като лидерът на ГЕРБ вчера заяви, че държавата е влязла в пълен хаос през 2020 година, днес Петков отговори драматично.

"Преди четири години имаше пенсионери, които не можеха да си купят мляко и хляб".

И добави: "На нас, на тези млади хора и на всички българи не им пука какво е било преди четири години. На всички ни пука какво трябва да направим днес, за да живеем един по-добър живот утре".

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пловдивчанин
преди 3 дни

Как "да не им пука на българите какво е било преди 4 години" бе Кирчо??!! Само ФАКТА, че не бяхме чували за "ПП" , Кирчо Петков и Асен Василев беше ЩАСТИЕ и голям Късмет, ама никой не знае като се събуди сутрин какво ще му се случи в БГ.

Откажи