Искра Михайлова: Ще подкрепим всеки опит за съставяне на кабинет, той е необходим на България

Нужно е правителство, което ще гарантира просперитета на нацията, каза зам.-председателят на ДПС

Искра Михайлова: Ще подкрепим всеки опит за съставяне на кабинет, той е необходим на България | StandartNews.com

ДПС ще подкрепи всеки опит за съставяне на правителство, което ще гарантира не успеха на една или друга политическа сила на следващите избори, а просперитета на нацията. Правителство, което ще поеме грижата за българските граждани и отговорността за изпълнението на националните ни задължения към ЕС и НАТО. Това заяви зам.-председателят на ДПС Искра Михайлова по време на дебатите в парламента за избор на правителството, предложено от Росен Желязков и ГЕРБ.

Ние декларираме, че подкрепяме необходимото за България правителство, категорична бе Михайлова. 

Всички ние участваме в тоди дебат. И какво направихме? Превърнахме го в жалба за едно или две неуспели правителства, в спомени за това какво не е направено. И нито за момент не споменахме, че от нас се очаква да поемем отговорност за това как ще живеят гражданите на България, на нашата България, за това как ние ще се справяме с техните ежедневни проблеми, за това дали България има нужда от правителство, каза Искра Михайлова.

Да, България има нужда от редовно правителсто и ДПС вече декларира, че ние подкрепяме необходимото за България правителство. Не тяснополитическо или каквато и да е друга форма. Ние подкрепяме необходимото на страната ни правителство, обясни зам.-председателят на ДПС.

Нека да си спомним, че България носи отговорност пред нашите партньори в ЕС. Нима отново България ще мълчи, както по времето на две правителства, за които много слушахме днес - без позиции. Нима отново ще допуснем да не участваме в големия дебат за бъдещето на Европа или отново ще се колебаем в националната позиция дали подкрепяме европейските ценности и правото на една независима държава да защитава своите територия и суверенитет, каза Михайлова. И попита отново ли България ще се поколебае в подкрепата си за Украйна.

Това е кредото на ДПС - ние искаме да има правителство, което е необходимо на страната ни и на българските граждани, правителство, което е необходимо за отстояване позицията на България в рамките на ЕС и НАТО, подчерта народният представител от ДПС.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
ЕВВ
преди 2 месеца

ПЪРВО ПОДАЙТЕ ОСТАВКАТА НА ПЕЕВСКИ И ДА ПОЛУЧИ ПРИЗОВКА ЗА КОРУПЦИЯ.

Откажи