Искра Михайлова и Ертен Анисова на знакова визита в САЩ

Участват в Годишната среща на Глобална инициатива "Клинтън"

Искра Михайлова и Ертен Анисова на знакова визита в САЩ | StandartNews.com

Знакова визита в САЩ имат зам.-председателят на ДПС-Ново начало и зам.-председателят на ПГ на ДПС-Ново начало Ертен Анисова. 

Те участват в Годишната среща на Глобалната инициатива Клинтън - глобална организация на бившия президент на САЩ Бил Клинтън, която обединява усилията на стотици политици, държавни мъже и жени, интелектуалци, хора на науката, общественици за по-добро бъдеще на нашата планета, на хората, на обществата и общностите, на културите. Форумът се провежда на 23 и 24 септември в Ню Йорк.

Годишната среща освен трибуна за обсъждания и дискусии е и момент на съчетаване на позиции и предлагане на модели, които влияят на развитието на политики. Различните гледни точки са в основата на този процес, заяви във Фейсбук Ертен Анисова.

Впечатляваща е възможността да се чуят, обсъдят и доразвият идеите на Бил Клинтън и министри/секретари от правителството на САЩ, кметове на големи градове в САЩ и изпълнителни директори на най-големите световни компании, първата дама на САЩ Джил Байдън и принц Хари, Хилари Клинтън и губернатора на Илиноис и още много други, допълни Анисова.

Очакват се над 2000 участници на срещата от целия свят. Те ще дискутират и предлагат решения по най-значимите и наболели теми на съвременното общество: климатични промени и нови технологии, достъп и право на вода, дезинформация и влияние върху свободни и демократични избори в целия свят, бедност, която обхваща все по широки кръгове от нашите съвременници, неравенство в здравните услуги, военни конфликти и несигурност, инвестиции и финансиране, филантропия в ХХІ век.


 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
OmeX
преди 8 часа

Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо:----- https://do.my/xpro

Откажи