Има ли разцепление между ПП и ДБ? Спешен коментар от Денков

Ако не се проведе съдебната реформа и няма добре работеща съдебна система, няма никакво значение кой е на власт

Има ли разцепление между ПП и ДБ? Спешен коментар от Денков | StandartNews.com

Източник: бТВ

Разцепление между "Продължаваме промяната" и "Демократична България" няма, заяви в интервю за бТВ депутатът от ПП-ДБ Николай Денков.

„С ДБ ние работим много добре в този парламент. Нормално е да имаме различни гледни точки, но сме напълно убедени, че с тях имаме общи приоритети, общи цели и общи ценности. Ние искаме и ще работим заедно", категоричен бе Денков.

"Единственото, което ни различава, са методите за решаване на проблемите. Но това също е нормално. Това е начинът да се работи в една демократична коалиция, каквато сме ние“, призна бившият премиер.

Пакет от закони и решения, с които да се разчистят корумпираните лица по високите етажи, предложиха представителите на ПП-ДБ вчера по време на срещата си с президента Румен Радев. И поискаха три месеца отсрочка за връчване на втория мандат.

„Ако не се проведе съдебната реформа и няма добре работеща съдебна система, няма никакво значение кой е на власт и какво точно правят министрите“, каза Денков

Снощи от ПП-ДБ заявиха, че ще изпратят декларация на останалите политически сили в парламента. В нея са описани 7-те основни пункта, по които биха искали да се обединят депутатите в Народното събрание.

Според Николай Денков от коалицията искат да използват тези месеци за борба с корупцията, както и да видят ще може ли да се състави правителство.

„Ако не можем да намерим мнозинство за антикорупционните закони, то няма да можем и за кабинет. Непрекъснато някой се опитва да заобиколи тези теми. Аз наричам това „слонът в българската политика“, обясни Денков и добави, че в 48-ото Народно събрание президентът е дал такова време на партиите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай