Илхан Андай: Пеевски иска стабилно правителство с 4-годишен мандат

С лидер като Пеевски ДПС винаги ще е втора партия и ще има стабилно присъствие в парламента

Илхан Андай: Пеевски иска стабилно правителство с 4-годишен мандат | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Целта на ДПС е да намери формула за съставяне на стабилно правителство с четиригодишен мандат, коментира пред Нова телевизия журналистът Илхан Андай.

Инициативата на Делян Пеевски, логиката на тази инерция, която носи резултати за неговия електорат и за всички общини в страната, особено тази инерция от предизборната кампания, където те постигаха рекорд след рекорд и в локален и в национален план, показва тази цел на ДПС, добави Андай.

Освен да намери формулата, която да гарантира по спокойна работа на правителство, ДПС иска и в него да има лица, които са възприети от обществото. Да не се допуснат фигури, които биха предизвикали тази улична енергия, от която всеки се плаши и която би изкарала много хора на улицата, включително и държавния глава, добави Андай.

Президентът вчера загатна, че тези седем формации в 50-ото Народно събрание, той ще ги използва, за да излезе на преден план и да събуди обществен интерес към него в бъдещ проект. За негово съжаление това минава на друга плоскост, западно-европейска линия и неговата по-скоро източна линия, където той ще инкасира загуби. Единственият плюс за него е, че в тази държава винаги и лесно да си опозиционер и да събираш някаква подкрепа и величие, каза още журналистът.

Според него освен Пеевски ДПС има и други хора, които могат да бъдат премиер, вицепремиери или министри.

Иначе Пеевски има и друга цел – ДПС да спечели 500 000 гласа на следващите избори, което ще гарантира на партията поне второ място. С лидер като Пеевски ДПС винаги ще е втора партия и ще има стабилно присъствие в парламента, коментира Андай.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай