Илхан Андай каза как Пеевски разкри слабото място на Радев

Фракцията на Доган е проектът на Радев, който да му отвори вратите за следващия парламент, смята журналистът

Илхан Андай каза как Пеевски разкри слабото място на Радев | StandartNews.com

Издателят на „24 Родопи” Илхан Андай разкри как лидерът на ДПС-Ново начало Делян Пеевски разобличи слабото място на Румен Радев. Днес за пореден път президентът пробва брутално да се намеси в изборния процес, опитвайки се да командва ЦИК и да притиска политическите партии.

ВИЖ ОЩЕ: Пеевски: Радев се намеси недопустимо в изборния процес, командва ЦИК и притиска партиите

Делян Пеевски предизвика Румен Радев и го вкара в обяснителен режим. Пеевски изважда от релси държавния глава, каза журналистът в отговор на въпрос за днешната позиция на Пеевски, в която лидерът на Движението заявява: „Самозабравата на Радев го тласна към явна намеса не просто в политическата система, а в груба и брутална намеса в изборния процес. Един път, подчинявайки ЦИК и днес - опитвайки се да потисне всички партии, участници в изборите”.

ВИЖ ОЩЕ: ЦИК с нов брутален план за овладяване на изборите. Скандални назначения

Фракцията на Доган е проектът на Радев, който да му отвори вратите за следващия парламент, заяви още Илхан Андай. Според него разделението в ДПС е между много милионери, дори милиардери, между прословутата алчност от една страна и истинските депесари – от друга. Разделението млади - стари или север юг остава на втори план, смята журналистът.

Той подчерта, че Доган дължи отговори, най-вече той ли е създал партията ДПС или Андрей Луканов, за да попречи на СДС да спечели изборите с гласовете на стотиците хиляди български турци.

България ще се управлява от евроатлантическо правителство. При Пеевски евроатлантизмът е доказан, докато при Доган остават съмнения за връзки в източна посока. Съмнявам се някой да пусне Доган през парадния вход на властта, категоричен бе Андай.

Каквито и решения да вземе ЦИК, те ще звучат като предизборен дразнител, но няма да имат правна стойност. Съдът ще извади казуса от батака, коментира Андай безпрецедентните и абсурдни указания, които Централната избирателна комисия даде на ДПС-Ново начало и отцепниците от ДПС около Доган – да подадат документи за коалиция, в която не участва ДПС.

Още от съблекалнята този състав на ЦИК създаде ключовото усещане, че тези избори са опорочени. ЦИК не започна работа в посочения ден и час, допусна депутати около Доган да превърнат фоайето на бившия партиен дом в хостел, където да преспят, каза Андай, припомняйки че къртицата на Доган в ЦИК Севинч Солакова пусна деребеите в неделя вечерта през задния вход на комисията. Те седната на местата на членовете на ЦИК, стояха цяла нощ там и дори похапнаха.

Законната заявка на първия по време, който е първи по право, е на ДПС-Ново начало, каза Андай. Два дни преди старта на записванията в ЦИК младежи от ДПС, водени от кмета на Белица Радослав Ревански, член на ЦОБ запазиха първото място за ДПС-Ново начало. Лидерът Делян Пеевски първи подаде електронно заявление за участие на изборите в 0:05 часа на 2 септември.

Според Андай спорът ще се реши в съда.

Опорочаването на изборите идва и от свързаността на шефката на ЦИК Камелия нейкова с една от партиите в коалицията на Доган, припомни журналистът. Нейкова е била зам.-председател на партията на Николай Цонев, сега мандатоносител на коалицията на Доган. Това е  все едно другарката Цола Драгойчева да бъде натоварена от Тодор Живков да проведе изборите, каза Андай.

Би било достойно и двата лагера да обжалват във ВАС. А не единият да обжалва, а другият лагер тихомълком да внесе нова подписка в ЦИК „ние сме ДПС”. Започнатият мач трябва да бъде завършен и той е в полето на съда, независимо, че ЦИК още протака, каза Андай.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
мунчо в затвора!
преди 1 седмица

Единствено Шиши воюва срещу проклятието на България Мистър Кеш и дано да ни избави от тая чума!Днес тоя изрод направо заповяда на ЦИК да не регистрира Шиши.

Откажи
Йокин
преди 1 седмица

Полите,че Доган бил в НЕМИЛОСТ,в Турция.Да не идват тогаз, Автобуси с гласуващи,от там!!!

Откажи