Халил Летифов: Разделението не е форма на правене на политика

Боли ме за това, което се случва в партията, така както го боли всеки редови депесар, каза зам.-председателят на Движението

Халил Летифов: Разделението не е форма на правене на политика | StandartNews.com

Разделението не е форма на правене на политика. Това заяви в предаването "Говори сега" Халил Летифов, зам.-председател на ПГ на ДПС.

По повод отстраняването на Рамадан Аталай от ПГ на ДПС и снетото от него доверие от ДПС в Пловдив, Летифов заяви: „Там имаше няколко области организации, които от години дават сигнали за нередности или най-малкото за това, че не се чуват. Председателят Пеевски пое ангажимент пред тях, че ако те наистина са единни в това си искане, той ще ги чуе. Оттам насетне историята я помните”.

„Въпросът е следният - ДПС трябва ли да се обновява, предвид и призивите на младежката организация. Това е поколението, което трябва да ни наследи. Аз ще се присъединя към техния призив, че младежката организация няма да бъде инструмент в ничий ръце, вярвам, че те ще устоят. Но младежката организация има запазено място и своята огромна тежест вътре в организацията и те трябва да са на висотата на своята отговорност и вярвам, че във времето това ще бъде по този начин”, категоричен бе Летифов.

Разделението не е форма на правене на политика, заяви зам.-председателят на ДПС.

Относно кризата в партията Халил Летифов каза:  "Боли ме наистина за това, което се случва в партията, така както го боли всеки редови депесар. От това, че някой срещу някого се обръща, ако колегите смятат, че по този начин печелят политически дивидент, аз не бих се съгласил. Всички сме участвали в градеж на една силна, мобилизирана, монолитна структура, която с това ръководство, начело с почетния председател, сме постигали тези резултати. Включително и на последните парламентарни избори, в които ДПС стана втора политическа сила."

Летифов обясни и ремонта на партийната централа на бул. "Стамболийски" 45А. По думите му ремонтът е започнал след избора на двамата председатели, отговорник за него в началото е била Биршен Ибрямова, която е освободена от поста си като секретарка на Доган в края на юни.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай