Грънчарова отвърна на удара. Сезира главния прокурор

Разкри политическия натиск на Румен Радев

Грънчарова отвърна на удара. Сезира главния прокурор | StandartNews.com

Горица Грънчарова подава сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов, защото ѝ е оказван натиск за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

Това обяви предложеният за служебен премиер след срещата си с президента Румен Радев, където той отказа да издаде указ именно заради името на министъра на вътрешните работи с предложение Кожарева да размисли в срок до 15 часа днес.

Горица Грънчарова подава сигнал до главния прокурор Борислав Сарафов, защото ѝ е оказван натиск от президента Румен Радев за това Калин Стоянов да не фигурира като служебен вътрешен министър в предложения от нея кабинет.

Това обяви предложеният за служебен премиер след срещата си с президента Румен Радев, където той отказа да издаде указ именно заради името на министъра на вътрешните работи с предложение Кожарева да размисли в срок до 15 часа днес.

От „Дондуков” 2 Горица Грънчарова отиде пред МВР, за да се срещне с Калин Стоянов. Двамата бяха посрещнати с аплодисменти от събрали се пред министерството полицаи.

Пред МВР Грънчарова посочи, че е била подлагана на натиск през последните 9 дни, в които е разговаряла с потенциалните номиниации за министри. На въпрос на БНТ политически ли е бил натискът, тя отговори утвърдително.

Тя каза още, че ще подаде сигнал до главния прокурор.

Полицаи започнаха да се събрат и на „Дондуков” 2, за да окажат подкрепа на шефа на МВР. Там беше и самият Стоянов, който увери, че няма да отстъпи.

„Това е поредният момент, в който се прави опит за овладяване на системата на МВР. Ще излязат верни слуховете, че ПП-ДБ чрез президента ще направи всичко възможно да не остана на поста вътрешен министър.

Изборният резултат на която и да е политическа сила не зависи от МВР, а от убедителността, посланията и приоритетите на политическите лидери, както и от много други факти и обстоятелства, които не зависят от министерството”, подчерта Калин Стоянов.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
4 Коментара
Дони
преди 4 седмици

Мисля,че за да сме истинска парламентарна република би трябвало представеното правителство да бъде одобрено от парламента,а не от президента, който бе предложен от БСП

Откажи
Пловдивчанин
преди 4 седмици

Дони, съгласен съм с теб. Поведението на Резидента Р. Радев нагло и нахално беше отвратително спрямо жената избрана от него с цел да я маниполира. Но тази фина и нежна на глед жена показа мъжко достойнсво. Браво на нея!!!! Този военен да не се кани да овладява МВР.

Откажи
Master
преди 4 седмици

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи
Дони
преди 4 седмици

Дали Радев се кани да "завземе" МВР не знам,но ми се струва, че му се ще да управлява България,а това няма да е добре за всички.Ние сме парламентарна република и според мен това е най-демократичния начин на управление.

Откажи