Гореща версия за Мая Манолова. Много висок пост

Имала подкрепата и на партиите, и на Радев

Гореща версия за Мая Манолова. Много висок пост | StandartNews.com

Гореща версия за политическото бъдеще на Мая Манолова върви из коридорите на властта. Според нея Манолова се връща на поста омбудсман. Именно това била причината Манолова да даде крачка назад и да не се кандидира с листите на БСП-Обединена левица за 51-вия парламент.

Манолова щяла да получи номинация за поста веднага след изборите в края на октомври, а основните политически играчи са си стиснали ръцете да я изберат, твърди „Уикенд“.

Манолова се ползвала с подкрепата както на президента Румен Радев, така и на повечето партии, включително „Продължаваме промяната”. ГЕРБ първоначално били против, но напоследък ледовете били разтопени и Бойко Борисов обещал депутатите му да дадат подкрепата си за Манолова след изборите.

България няма обществен защитник вече повече от половин година. В началото на април Диана Ковачева стана съдия в Страсбург, а поста остана вакантен. Сегашното Народно събрание така и не избра нов омбудсан, така че задачата се пада на 51-ия парламент.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
опетков
преди 1 ден

В никакъв случай не трябва да се дава пак такъв пост на Мая Ма, известна още като сестра Галева. Тя беше омбудсман и поради лакомията за власт захвърли интересите на гражданите, за които уж милееше. Цялата и "дейност" на този пост беше само низ от ПР акции и нищо полезно за обикновения българин. ББ и даде поста, след което тя се изхрачи в лицето му.

Откажи