Голяма тесла за депутатите! Драматичен удар

От какво ще ги лишат

Голяма тесла за депутатите! Драматичен удар | StandartNews.com

Сериозни благинки вече може да минат само в сънищата на депутатите.

Депутатите няма да ползват служебни коли и няма да получават заплати по време на кампания. Това предложение на "Величие" за промяна в Правилника за дейността на Народното събрание (НС) бе одобрено на заседание на временната комисия, която изготвя правилата, по които ще работи 50-ият парламент.

Предложението мина със седем гласа "за", но то не е окончателно, тъй като в пленарната зала народните представители може да решат друго.

Предложението на ПП-ДБ пък една трета от членовете на парламентарна комисия да могат да се "оплачат" от ръководството й, когато нейният председател системно превишава правомощията си, не бе възприето. Идеята на ПП-ДБ бе след оплакването, въпросът да се обсъжда от председателския съвет.

Народните представители отхвърлиха и идеята на червения Георги Свиленски отново да се позволи т.нар. номадство, т.е. депутати от разпаднали се парламентарни групи да могат да преминават към други. В момента това е забранено.

Павела Митова от ИТН, седяща точно срещу бившата си съпартийка Виктория Василева, сега от "Величие", пък изтъкна, че когато един депутат напусне парламентарната си група, трябва да си тръгва и от Народното събрание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Дони
преди 2 дни

Твърдо съм,когато депутат напусне парламентарната си група, да напуска и парламента.

Откажи