Голяма новина от Мая Манолова! Ето какво реши за изборите

Наскоро ексминистър Румен Петков от АБВ заяви, че също няма да е кандидат-депутат

Голяма новина от Мая Манолова! Ето какво реши за изборите | StandartNews.com

Източник: БТА

Мая Манолова няма да бъде в листите, които „БСП – Обединена Левица“ ще представи за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври до края на седмицата. Водачката на партия „Изправи се, България“ сама обяви, че няма да се бори за депутатско място.

Манолова поясни, че “Изправи се, България” участва в обединението, за да върне доверието в левицата, да се направи силно представителството ѝ в следващия парламент, и по думите й това минава през “крачка назад” на лидерите. Тя приветства заявката и на други от лидерите вляво, че няма да бъдат водачи на листи в предстоящия вот и призова тези, които още не са го направили, в следващите дни да го сторят. По думите й така ще покажат, че не са в обединението заради депутатските места.

Наскоро ексминистър Румен Петков от АБВ заяви, че също няма да е кандидат-депутат.

Атанас Зафиров от БСП поздрави Мая Манолова за решението ѝ да направи крачка назад и да не е част от листите на лявото обединение, защото, по думите му, това отговаря на много от спекулациите, направени в последните дни. Той отбеляза, че това не е предварително поставено условие към партньорите им в коалицията, а лично решение и преценка на съответната политическа сила.

Единственото, на което държим, е в нашите листи да няма лица с неясен профил, със спорна репутация и подобен тип политическо поведение. Това е единственото условие, което сме поставили на нашите партньори, както и те на нас, каза Зафиров.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

Паргов: Бизнесът и взаимният интерес могат да сложат точката на геополитическите турбуленции

България, като своеобразен център на Балкански полуостров, предвид географското си положение, може и заслужава вниманието на китайските партньори в ра...

Коментирай
2 Коментара
Пловдивчанин
преди 1 ден

Абе в листите на всички партии трябва да има повече: финансисти, юристи, инженери, техн. специалисти, медици и хора със сериозни професии. Не някакви си завършили някакъв си университет в другия край на света с някви си специалности непознати в Б-ия или осъществими в 3000 година.

Откажи
Дони
преди 1 ден

Пловдивчанин , не съм съгласна да има повече юристи при кандидат депутатите - японци са правили проучвания в много страни и констатирали, че най-полезни и работещи депутати в парламента са инженерите и математиците.А що се отнася до юристите те ще направят даден закон по-витиеват, с повече правни изрази,по-неразбираем език , а всеки закон би трябвало да се чете от всички,а не само от прависти.

Откажи