Експерт с важно разкритие. Ето как ПП-ДБ газят Конституцията

Ако има антикорупционно мнозинство, ще има и мнозинство за формиране на правителство

Експерт с важно разкритие. Ето как ПП-ДБ газят Конституцията | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Каруцата отново е сложена пред коня. Искането на "Продължаваме промяната-Демократична България" за отлагане с 3 месеца на втория проучвателен мандат е нарушение и пряко газене на Конституцията, и има за цел политически облаги в предизборната кампания. Това обяви в коментар пред News.bg преподавателят по конституционно право проф. Пламен Киров.

По думите му, ако има антикорупционно мнозинство, ще има и мнозинство за формиране на правителство. Първо може да се формира правителство, а след това да се приемат антикорупционни закони, които правителството да изпълнява, да подгони корумпираните, да ги вкара в арестите, посочи проф. Киров.

Според него ПП-ДБ нямат много време до втория мандат за съставяне на правителство и следващата седмица, най-късно понеделник или вторник, всичко ще приключи. ПП-ДБ ще върнат празен втория мандат - при тази фрагментация на Народното събрание, при категорично заявената воля от ГЕРБ - най-голямата по численост парламентарна група, включително и другите по-малки групи, които ще се възползват да водят разговори, но няма да се съгласят на варианта на ПП-ДБ, каза професорът.

Той смята още, че и третият мандат за съставяне на правителство няма да се реализира и страната ще отиде на поредните предсрочни парламентарни избори.

Прогнозата на Пламен Киров е, че ще има разместване на пластовете на политическите партии след изборите наесен. А дали ще се постигне съгласие за съставяне на правителство след поредния предсрочен вот - проф. Киров смята, че най-вероятно ще се постигне съгласие за правителство, тъй като от "Атлантика ще повее друг вятър".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

Правителство на „Отечествения фронт“: Радев, Доган и Прокопиев пробват да заграбят властта без избори

В разгара на лятото в държавата тече преврат. Втори ден никои не отрича този факт, дори напротив – телефонната слушалка на капитулиралия Христо Иванов...

Коментирай