Джейхан Ибрямов повдигна завесата. Кабинет с втория мандат?

Мандатът няма нищо общо със случващото се в ДПС, той е свързан с бъдещето на страната, посочи той

Джейхан Ибрямов повдигна завесата. Кабинет с втория мандат? | StandartNews.com

Ако се възстанови диалогът между политиците, убеден съм, че може да има правителство с втория мандат. Това заяви Джейхан Ибрямов, зам.-председател на ДПС, но изключен от парламентарната група, в интервю за БНТ. Ибрямов бе един от 17-те депутати на ДПС, които гласуваха срещу кабинета „Желязков” и вчера бяха на разговор с почетния председател на Движението д-р Ахмед Доган в „Росенец”. Ибрямов не изключи възможността, ако с втория мандат не стане правителство, това да се случи с третия.

Попитан от водещата възможен ли е сценарий, при който Джевдет Чакъров взема от президента Румен Радев втория мандат, ДПС предлага правителството на Росен Желязков, и за него гласуват всички депутати от ДПС и ГЕРБ след преговори, Ибрямов нито отрече, нито потвърди. Но още веднъж повтори, че ако се възстанови диалогът между политиците и между партиите, кабинет с втория мандат е възможен.

Дали този мандат да бъде приет и върнат или ще се вземе, за да се разговаря с политическите партии, трябва да реши ДПС. Партията трябва да заседава и да вземе решение кой ще вземе мандата. Важно е да има диалог за бъдещето на страната. Това искаме от ДПС, каза Ибрямов.

Попитан има ли имена в проектокабинета „Желязков”, свързани с ДПС, той отговори: „Не видях нито един близък до ДПС или излъчен от ДПС, защото с ДПС нямаше разговори в тази посока”.

Мандатът няма нищо общо със случващото се в ДПС, той е свързан с бъдещето на страната, посочи Джейхан Ибрямов. Това е уникалността на ДПС – да решаваме проблемите във вътре в партията, допълни той.  И съобщи предмета на разговор вчера в „Росенец”.

"Проведохме сериозен разговор, дебат, за моделите на управление, които в момента функционират в партията. Всичко, което се е натрупало през последната година - година и половина беше изложено пред почетния ни председател", допълни Ибрямов. И уточни, че проблемът е „вземането на еднолични решения”. Нямаше дебати, обсъждания, за да излезем с обща позиция, каза Ибрямов.

Попитан има ли война в ДПС, той отговори: „Да не всяваме страх за война, напрежение – да. ДПС е една идея, жив организъм. Трябва да се обсъждат различните тези, те трябва да бъдат в развитие. ДПС е цялостна, монолитна партия”.

Джейхан Ибрямов съобщи, че в най-скоро време Ахмед Доган ще излезе със свое становище. Доган е в пълна кондиция, следи вътрешнопартийния живот в ДПС и вътрешнополитическия живот в страната.  До дни ще има позиция, каза депутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай