Драмата във "Величие"! Ивелин Михайлов с изненадващ ход

Как приключи лидерският сблъсък в партията

Драмата във "Величие"! Ивелин Михайлов с изненадващ ход | StandartNews.com

Драмата в най-малката парламентарна група "Величие" продължава. Неочакван ход предприе идеологът Ивалин Михайлов, собственик на Историческия парк край с. Неофит Рилски, след като лидерът Николай Михайлов поиска от него извинение за заканата, че ще изключва депутати, гласували с ГЕРБ и ДПС.

ВИЖ ОЩЕ: Николай Марков с ново решение! Тежка атака

Михайлов се извини на Марков и депутатите, които са се почувствали засегнати от думите му преди няколко дни, когато той ги обвини, че гласуват с ГЕРБ и ДПС и заплаши с изключване.

ВИЖ ОЩЕ: Ето го тяхното правителство! "Величие" каза желанието си

От петък формацията се тресе от лидерски сблъсък между подполковник Николай Марков, когото неговите хора наричат полковник Марков и Ивелин Михайлов. Формалната причина стана гласуването на депутатите за избор на Анна Александрова като шеф на комисията за правилника на НС.

Част от депутатите, обвинили Николай Марков, че ги е подвел да гласуват за предложението на ГЕРБ и ДПС, докато той и няколко от най-верните му дали да се разбере, че няма да се съобразяват с партийната дисциплина и щели да гласуват по целесъобразност.

В събота, навръх 5-ия рожден ден на Историческия парк в с. Неофит Рилски Ивелин Михайлов се закани да изключи 5-6 депутати, защото не спазвали партийната дисциплина, а ден по-късно Николай Марков му отговори в типичен стил, че той е само редови член и никого не може да изключва. Николай Марков твърди, че самият той бил „мозъчният тръст“ и „всичко в партията“.

Снощи Ивелин Михайлов бе сам на среща с избиратели в Раднево, а днес от парламента Николай Марков го призова да се извини официално. Според вътрешни източници почти цялата парламентарна група застанала зад полковника.

Последното изглежда е накарало Ивелин Михайлов да отправи публичното си извинение.

„Искам да се извиня на Парламентарната група на „Величие“ и полковник Николай Марков, ако по някакъв начин съм ги засегнал, вкарал съм в редиците им някакво разцепление или пък съм подал някакъв сигнал към медиите, всички наши привърженици.

Правя го, защото видях, че полковник Марков е помолил за това нещо. Като член на „Величие“, като българин, който е участвал в предизборната кампания, ясно е чул посланията, които са отправили, вярвам в тях, че ще изпълнят това, което са обещали на всички нас. И първото нещо, което ще се случи, е да видим справедливост в България“, обясни той.

„Вярвам, че единствено може да се подкрепи правителство и бюджет, които покажат 10-годишен план за развитие на България по региони, какво ще се случи, за да може малкият и средният бизнес да функционират добре, как ще се промени образование, здравеопазване, как ще се направи така, че да има някаква цялостна идея за развитието на България и да ни покаже бюджета, с който иска да го постигне.

Когато всичко това нещо е готово и когато старите неща, които до този момент са затлачени, бъдат придвижени, защото могат да се решат за 3 дни, тогава ние ще разберем, че всеки проект за правителство, всеки бюджет е подкрепен правилно.

Вярваме, че именно „Величие“ са тези, които ще се го изискат и без това да се случи, няма да продължат напред.

Имате моята пълна подкрепа да бъдете достойни българи и да покажете, че всичко, което сте обещали, не е било проформа. Сигурен съм, че няма да имате извинение за нещо, което е сложно.

Още веднъж казвам: извинявам се за това, че съм ви обидил, вярвам във вас и очаквам резултатите“, каза в заключение Михайлов. 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай