Диана Дамянова с уникално предложение за депутатските заплати

Има трап между политиците и хората, каза PR експертът

Диана Дамянова с уникално предложение за депутатските заплати | StandartNews.com

Уникално предложение за депутатските заплати направи PR експертът Диана Дамянова в интервю за бТВ. Тя настоя народните представители да започват да получават месечни възнаграждения от мига, в който изберат правителство.

„В утвърдените демократични общества отказът на хората да участват в политиката не е толкова ярък. Ако все пак се наблюдава такава апатия, там имат добре изградени и отлично функциониращи структури, които позволяват държавата да се движи напред, а не както е у нас – всичко да спре в очакването на редовно правителство“, поясни Диана Дамянова.

Тя вижда основния проблем в това, че у нас няма гражданско общество, което да контролира политиците и да си налага мнението. За нея има „голям трап между политиците без качества и хората, които ги избират“.

„Хората не ги искат и това е факт, но то няма друг начин, защото политиците ни са некачествени. Българската политическа система в последните десетина години се оказа неспособна да излъчва лидери, а липсата на лидери в партиите е нещо много видно. Липсва и идеология“, коментира още Диана Дамянова.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Христо Вълчев
преди 1 месец

Идеята е чудесна. Но за да не се нарушават няколко закона, до момента на избиране на правителство да получават минимална работна заплата.

Откажи
Вечният избирател
преди 1 месец

Добра идея, въпреки че и минималната заплата им е много за работата, която в момента вършат. Но е по-добрият вариант и дай Боже, стимул да изпълняват това, за което сме ги назначили.

Откажи