Човек на Слави разкри какво правителство ще искат след изборите

ИТН няма да приемат лидера на първата спечелила партия да стане министър-председател

Човек на Слави разкри какво правителство ще искат след изборите | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Все още не знаем какви ще бъдат резултатите от изборите, но можем да кажем това, което твърдяхме и при предишния вот – „Има такъв народ” се ръководи от това какво е нужно на държавата, а именно – работещо правителство. Това заяви пред Нова телевизия кандидатът за депутат от ИТН Ивайло Вълчев.

Но искаме това да е кабинет, съставен не на партиен принцип, а такъв с ясно поставени задачи и срокове, които да бъдат спазени. Готови сме да седнем и да разговаряме. Не сме готови да говорим за разделение на кабинета по квоти, обясни Вълчев.

Той посочи, че от ИТН няма да приемат лидера на първата спечелила партия да стане министър-председател. „За кабинета, за който ние се борим, политическите лица трябва да стоят далеч”, заяви Вълчев и добави, че партията се стреми единствено към експертен кабинет. „Заявката за премиерски пост от страна на Борисов или ще отпадне, или ще бъде обект на разговори, така че да бъде оттеглена, за да се постигне нещо друго”, заяви още водачът на евролиста.

„От „Има такъв народ” следваме дясна политика. Партиите, които правят същото, са ГЕРБ, донякъде ДПС и „Демократична България”. Няма как да не разделяме „Продължаваме промяната” от „Демократична България”, при положение че ДБ са влезли в политическия живот, декларирайки десни принципи, а ПП показват абсолютно обратното”, обясни той.

Според Вълчев коалиция между „Има такъв народ” и БСП или „Възраждане” е възможна, ако е за идея, която наистина си струва.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
анонимен
преди 3 месеца

изобщо не ви вярвам гласувате с когото имате интерес на вас не може да се разчита вие се бутате в нс за субсидията

Откажи