Четиво за дерибеи: лъжата не е лесна работа

Като ще пробутват налудничави истории, Бареков и Илхан Кючюк поне да си уеднаквят версиите

Четиво за дерибеи: лъжата не е лесна работа | StandartNews.com

Той народът си го е казал – лъжата не е лесна работа. Нито е за всеки. Бившият тв водещ и настоящ ретранслатор на дерибейски опорки – Николай Бареков и евродепутатът, разследван за източване на пари на Европейския парламент Илхан Кючюк трябваше да го имат предвид преди да прибягнат до отчаяния ход да пробутват абсурдни инсинуации, сякаш писани в психодиспансер.

Явно изпаднали в пълно безсилие заради отчетената дори от социолозите напълно реална възможност ДПС-Ново начало на Делян Пеевски да помете подслонилите се в земеделската коалиция АПС „дерибеи“, воглаве с Ахмед Доган, Бареков и Кючюк пуснаха в обръщение в онлайн пространството налудничава история. През половин час двамата публикуваха -единият в бутиковия си сайт, а другият във Фейсбук профила си, отчаяната измислица, че разкритата в неделя в Шумен при акция на ГДБОП и прокуратурата печатница за фалшиви пари всъщност бълвала банкнотите менте за „купуване на гласове от партията на Пеевски Новото начало“. Жалък ход, господа. При това трагично абсурден.

Първо – още при акцията, при която впрочем имаше и арести и вече са повдигнати обвинения, стана ясно, че печатницата е бълвала банкноти с номинал 500 евро, които са били предназначени за чужбина. И дори вече са били засечени там. Как точно от чужбина ще се пазаруват гласове у нас и кому изобщо е нужно да прави подобни врътки остава енигма, на която „мозъчният тръст“ Бареков-Кючюк нямат отговор, защото толкова им е капацитетът. Друг е въпросът, че явно са искали да направят скандал ала „Костинброд“ – афера, с която Бареков има сериозен опит. Но историята им издиша като току що пукнат с карфица балон под налягане.

Второ – като ще пробутват подобни налудничави инсинуации, е добре поне да си уеднаквят версиите. А не единият – в случая Кючюк, да зове председателя на ДПС Делян Пеевски да даде пресконференция в София, за да опровергае измислиците им. А другият -явно инспириран от примера на бившия си ментор и благодетел Цветан Василев, да обяснява, че Пеевски бил избягал заради акцията в Сърбия. Само че Пеевски не само беше човекът, който разобличи Василев, но и целенасочено продължава да разобличава останалите знакови фигури от задкулисието у нас, в това число и „дерибеите“, в чиито редици са Бареков и Кючюк. И обещава да продължава да го прави, заради което и постоянно е мишена на клеветите и измислиците им.

И трето – именно затова ДПС-Ново начало нито има нужда от купен вот, нито ще разчита на такъв. Причината е, че обществото ни отдавна иска да се отърве от всички, които в продължение на десетилетия трупат богатства на гърба на гражданите, източвайки обществените ресурси. Това е и причината стартираното от Пеевски „ново начало“ да трупа все по-голямо доверие към себе си. Факт, който ще се види и на предстоящия в неделя вот. А Бареков, Кючюк и тем подобните много добре го знаят и в безсилието си прибягват до подобни отчаяни лъжи.      

Покъртителен опит, достоен единствено за творчеството на „Каналето“, но в актуализиран вариант - „за лъжец не ставаш, сине“.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Protuncho
преди 2 часа

ДС е една пропаганда на лъжци. Докато няма масовка разжалване, няма оправия. Червените боклуци са по-голямо зло и от мутрите.

Откажи