Бял дим в парламента. Избраха Рая Назарян за председател

Възелът развърза ИТН

Бял дим в парламента. Избраха Рая Назарян за председател | StandartNews.com

Бял дим в парламента. След два дни скандали и процедури депутатите избраха народния представител от ГЕРБ-СДС Рая Назарян за председател на 50-ото НС.

ВИЖ ОЩЕ: Коя е Рая Назарян, новото острие на ГЕРБ

Това стана възможно, след като ИТН взе решение да подкрепи всички номинирани кандидати.

Лидерът на партията ни Слави Трифонов снощи категорично заяви, че ИТН няма да подкрепи кабинет с първия мандат на ГЕРБ, както и с втория - на ДПС. При трети мандат – за ИТН, ще предложим експертен кабинет с програма, заяви от трибуната на НС Тошко Йорданов. И обясни, че за да се случи това, трябва да има работещ парламент. И първата стъпка е избор на председател. Затова ИТН ще гласува за всички предложени кандидати, каза Йорданов.

Той буквално прочете присъдата на „Продължаваме промяната”, наричайки ги „единствените доказани политически шафрантии”.

След избора на Назарян, озверял на трибуната изскочи Асен Василев. Без да му бъде дадена думата и в нарушение на правилата той се провикна към ИТН: „Честито ви изчегъртване на ГЕРБ. Предполагам, че третият мандат ще го изстреляте в космоса като първия”.

131 народни представители от ГЕРБ, ДПС и ИТН избраха Рая Назарян за председател на НС. Възраждане се въздържаха, ПП-ДБ бяха против. „Величие” смени кандидатурата си и издигна Виктория Василева за първия пост в НС. „Възраждане” отново предложиха Петър Петров, а ИТН – Силви Кирилов.

Малко по-късно парламентът избра и зам.-председателите на НС. Те са Росица Кирова (ГЕРБ), Йордан Цонев (ДПС), Атанас Атанасов (ПП-ДБ), Цончо Ганев ("Възраждане"), Драгомир Стойнев ("БСП за България"), Андрей Чорбанов ("Има такъв народ") и Виктория Василева ("Величие").

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай