Братя Бохосян канят Рая Назарян да посети водеща американска болница

Хората избират управници, със задачата те, като представители на народа, да работят за решаването на проблеми

Братя Бохосян канят Рая Назарян да посети водеща американска болница | StandartNews.com

Д-р Хачо Бохосян, старши лекар във водеща болница в Бостън, Масачузетс, където работи през последните 20 години. Роден в Пловдив, завършил е медицина с отличен успех в Харвард, има редица публикации и участия в научноизследователски екипи. Женен, с три деца.

Преди седмица брат ми Таквор Бохосян, изпълнителен директор на инвеститора Търговска Лига, Ви зададе 5 ключови за България въпроса, от решаването на които до голяма степен зависи съдбата на нацията през следващите десетилетия. Хората избират управници, със задачата те, като представители на народа, да работят системно и честно за решаването на дългосрочните и съдбоносни проблеми на нацията. Независимоче в развития, свободен и демократичен свят – в Съединените щати, Европа, а и в България – политическите и идейни разделения се задълбочават, екзистенциалните въпроси на нацията трябва да се решават последователно, без политиканстване, с научнообоснован, рационален и прагматичен подход и сътрудничество. 

Моята лична и професионална позиция е, че има остра нужда от  модернизиране на  здравеопазването в София и в цяла България. Изумен съм, че хора с очевидно остарели представи и разбирания, без реални собствени постижения, неразбиращи тенденциите за високотехнологично развитие в медицината, губят законотворческото време на българския парламент, като същевременно постоянно се провъзгласяват за защитници на обществения интерес. Ролята на младите и модерни политици като Вас, избрани на най-високите позиции, трябва да включва всекидневно насърчаване на сътрудничеството между всички депутати, министри и парламентарно представени политически партии за трайно фокусиране върху ключовите въпроси. 

Познавам голяма част от образованата българска диаспора в града на знанието и иновациите – Бостън, люлката на съществена част от американския и световния политически, финансов, индустриален, медицински и юридически елит. Познавам голяма част от арменската и еврейската диаспора, които са много, много успешни и влиятелни. Всекидневно работя и общувам във високотехнологичната среда на водещата медицинска общност в света. Споделих с тях изключителната си гордост, когато най-сетне в моята родна България се създаде проектът ,Сърце и Мозък – верига от модерни болнични комплекси, работещи по всички правила  и стандарти на най-добрата и съвременна медицинска практика. Всички, абсолютно всички, на които съм разказвал и запознал с проекта на Търговска Лига да инвестира над 100 милиона долара в нова многопрофилна, съвсем съвременна болница ‚Мама и Аз‘ в София, са ентусиазирани и готови за подкрепа на проекта по всякакъв възможен начин. Голямо учудване и възмущение предизвика у мен и моите колеги, както и у моите български сънародници скоропостижното и неправилно спиране на проекта на 1 май т.г. от сегашното служебно правителство. Тук никой не може да разбере и дори донякъде да проумее как е възможно България да иска да консервира социалистическото здравеопазване в столицата и да изгони модерните инвеститори, които са най-добрите ученици на напредналия свят! С моя брат и неговите мениджърски, медицински и научноизследователски екипи още от 2009 г. насам изучаваме и специализираме на място напредналия опит в управлението, лечебната и научноизследователската  дейност на водещите американски болнични комплекси на двата бряга, в Кливланд, и в Тексас. Жалко и недостойно е стремежът към издигане на нивото на българското здравеопазване да бъде постоянно спъван и дамгосван,  докато народът ни страда и умира.

Когато следващия път посетите Съединените щати и имате намерение да се запознаете с възможните решения на съдбоносните въпроси за България и българската нация, имате нашата сърдечна покана за еднодневно полезно посещение във водеща американска болница – каквото държавният протокол не може да организира по-добре  –  за навигация на парламента и за доброто на България.

 

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Проф. Яна Симова: За пореден път доказахме единство и добра съвместна работа между всички звена на болниците на Българския кардиологичен институт

Проф. Яна Симова: За пореден път доказахме единство и добра съвместна работа между всички звена на болниците на Българския кардиологичен институт

БКИ е уникален за страната в развитието на съвременна научна, учебна и лечебна дейност

Коментирай