Борисов с важно разкритие! Каза кои ще са партньорите на ГЕРБ след изборите

Той отново отхвърли възможността за партньорство с "Възраждане"

Борисов с важно разкритие! Каза кои ще са партньорите на ГЕРБ след изборите | StandartNews.com

Източник: БНТ, архив

Тези, с които бяхме в сглобката, плюс БСП и "Има такъв народ" - това са естествените партньори на ГЕРБ за след изборите на 27 октомври. Това стана ясно от изказване Бойко Борисов в кулоарите на парламента тази сутрин.

Той отново отхвърли възможността за партньорство с "Възраждане". ДПС обаче остават потенциална възможност.

Да оставим ДПС да се регистрират и да видим тези 20 от едните и 20 от другите депутати, но те не са от решаващо значение за формирането на кабинет, завърши Бойко Борисов.

"Бях провокиран от репортажите от регистрациите на политическите партии. Едно и също се говори и от вторите, третите и т.н. Според мен е честно да се каже на хората какво ще се прави след изборите, а не да се подлъгват българите и после пак да се държим като мажоритарно избрани партии", заяви Борисов в отговор на въпрос какво го е провокирало да предложи "джентълменско споразумение".

"В демократичния принцип има преговори и коалиции за правителство. Понякога се водят по няколко месеца и след това се прави правителство... До този момент сме изхарчили над 1 млрд. лв. само за избори и политическите партии не дават решения като те свършат. Нека да не се явяваме и на тези избори с невъзможни коалиции. Ако не им харесва "джентълменско споразумение", нека да измислят "умните" друга дума", предложи лидерът на ГЕРБ.

Години наред всеки въпрос от медиите беше като отричащи се от дявола за машинното гласуване - истерия! Сега защо никой не пита? Защото изтече записът с "ала-балата", допълни Борисов.

Ако трябва да направим изборите по-интересни, да използваме мажоритарен вот, има гръцка система - да използваме нея. Да отидем с решение за след изборите, призова бившият премиер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Мария
преди 1 седмица

Г-н Тиквата и Герберите не искат вече г-н К. Костадинов. Бързо захвърлиха четири годишна връзка. Ама за по едно бързо гласуване МОЖЕ!

Откажи