Борисов проговори за ДПС, отговори на Радев

С това разделение как ще направим правителство, попита лидерът на ГЕРБ

Борисов проговори за ДПС, отговори на Радев | StandartNews.com

От това, което е казал Радев – дадоха ми да го прочета, президентът е прав в едно: всички трябва да се позиционират. Моята е най-лесна. Аз съм се позиционирал за първото място. Това заяви лидерът на ГЕРБ Борисов, коментирайки изявлението на държавния глава от вчера. И отсече: Това е моята битка.

„Да потъна пак в анти, против? Моята е най-лесна. Аз от трибуната на парламента отказах подкрепата на ДПС. Какво тогава да коментирам процесите там?“, каза Борисов.

„Никога ДПС не са ме подкрепяли за нещо – нито за президентски избори, нито за парламентарни. За нищо. Нито в парламента”, продължи Борисов. Но допълни: „Не мога да отрека, че по време на сглобката заедно с ДПС взехме най-трудните решения, когато всички се криеха от тях – помощта за Украйна, конституционната реформа, съдебната реформа“.

По отношение на сблъсъка между Румен Радев и Делян Пеевски Борисов заяви: „Той не касае нас. Те да си се сблъскват колкото си искат. Когато аз се сблъсквах с ДПС, президентът беше с тях. Те го подкрепиха. Когато аз се сблъсках с президента, те бяха с него. Тогава никой не излизаше да казва: хайде да се позиционираме. Моята позиция е ясна. Аз искам ГЕРБ да управлява, за да се случва това, което в момента се случва и в Пловдив“.

Лидерът на ГЕРБ и футболната легенда Христо Стоичков откриха нов спортен комплекс в Пловдив. Той се намира на булевард "България“ в града и е направен с общински средства.

До Борисов и Стоичков бяха още легендата на леката ни атлетика Йордан Йовчев, кметът на Пловдив Костадин Димитров, председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметове, както и депутат от пловдивската листа на ГЕРБ.

 „Тези, които искат да се разправят всеки ден, за да им се чуват имената, така го правят. Моята задача, на ГЕРБ, на нашите кметове – от сутринта Коцето (Костадин Димитров, кмет на Пловдив – бел. ред.) ми е сложил 20 проекта на масата. И всичко това са пари. Трябва стабилност, трябва спокойствие, да се напълни бюджетът“, подчерта Борисов.

„Нашето верую е ниски данъци, спокоен бизнес, той да генерира приходи, които с благотворителност да дава. А общината и държавата да си правят инфраструктурните проекти и да подпомагат всичко това“, допълни той.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че темата за ДПС и Радев не му е интересна. „Аз с ДПС не съм работил, не съм правил коалиция. Подпомагали сме се, когато е имало нужда, били са отговорни по време на сглобката и толкова. Всеки да се стегне, да си изкара добър резултат, да си вдигне избирателната активност, да можем да направим правителство. Ние ако отсега почнем анти, анти – трябва да избираш. Е как ще направим правителство?“, попита Борисов.

„Това, което вчера се е случило, е ново разделение. С кой ще направим правителство? ПП и ДБ казаха, че около „Възраждане“ трябва санитарен кордон. Сиреч не могат с тях. Не могат и с ДПС, не могат и с нас – или могат. Същото важи и за ГЕРБ. Като изключим отсега няколко партии, ами то няма смисъл от избори“, коментира той.

„Точно обратното трябва да бъде. Нека се кара който с когото иска. Тези, които искат да градят, тези, които искат видими резултати, както кметът ми показва сега, и след една година тук ще показват още, това е за мен важно.

Аз съм минал през тези времена разделни, когато всички са били срещу нас, всички са били с нас. Историята показва, че ГЕРБ може да работи с патриотични формации и с реформаторски блокове. С тях съм бил в коалиция. Всичко останало е работа на партийните лидери как ще си проведат кампанията.

Защото така са избрали, считат се за съизмерими Радев и Пеевски и държат общественото мнение в тях си. Никой от тях не казва как ще управлява, с кой ще управлява. С 30, 20 депутати управлява ли се? Нито единият, нито другият. Замерят се. Или ако има нещо, което си знаят един за друг, да си го кажат.

Ей дотук ми дойдоха, да ви кажа честно. Въобще не ме интересуват техните драми.  Имаме ГЕРБ, който е готов да управлява – с много добри кметове, много добри експерти“, посочи още Борисов.

“След стадиона на "Ботев" и след стадиона на "Локомотив", да не ни гледат накриво хората на Марица, ще им направим стадиона, ще струва към 10-11 млн. Досега нямам неизпълнено обещание, ако Господ е дал...“, заяви още Борисов.

"Днес какво правим – фалирал отбор на Марица, заместник-кметът го вдига. Кметът прави това, което виждате тук, ние гарантираме, че в следващия бюджет ще го довършим. Кое не ви харесва? Красив проект е Околовръстното на Пловдив. Вие не можете да излезте града, ако не го направят, заключи лидерът на ГЕРБ.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Ботьо
преди 1 седмица

Златния Христо Стоичков, а за футбола... Гербопитеците, Тиквата, Пеевски Фатика, Догана... развиха Черното тото на световно ниво!

Откажи
мечо
преди 1 седмица

Ама Стоичков само се хили на камерите, а да е подпомогнал някъде с пари. Да не е беден.

Откажи