Борисов начерта нов проект на ГЕРБ. Решава неволи на София (КАДРИ)

Той даде инструкции на бившия кмет Йорданка Фандъкова да потърси по темата настоящия ръководител на общината Васил Терзиев

Борисов начерта нов проект на ГЕРБ. Решава неволи на София (КАДРИ) | StandartNews.com

Източник: Фейсбук/Бойко Борисов

За отпушване на тапите на бул. „Цар Борис III“ и околовръстния път е новият проект, който начерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди минути. Той поиска от колегите си да го превърнат в „приоритет номер едно за София“.

Става въпрос за западната дъга на столичното околовръстно, където Борисов се оплака във вторник, че прекарал час и половина в задръстване. Идеята му е да се разшири шосето и да се изгради тунел в района на Нов български университет с помощта на къртиците, които прокопават подземните части на метрото.

Проектът

Във включване на живо във Фейсбук бившият премиер начерта пред ексрегионалния министър Николай Нанков и бившата кметица на София Йорданка Фандъкова скица, показваща как трябва да изглежда проектът.

„Бензиностанцията на Горна Баня – три ленти, тук е метростанцията, хората отиват на паркинга, завиват наляво-надясно, където си искат. Правим лек завой, светофара на Суходол, качваме се на един мост, не източваме язовира – и това е кръговото на магистрала „Люлин“. Идваме тук с тунел. Какво постигаме? Докато строим околовръстното, тук някъде и болницата, която взехме решение за Княжево – детската болница, това ще даде много бърз достъп и на линейки, и на малките пациенти“, посочи той.

Тунелът ще е 15 метра и на две нива, предвиждат от ГЕРБ. Старият вариант беше да се вдигне на четири нива над „Цар Борис III“. Според Борисов обаче това значи спрян транспорт: „Представете си какво чудо ще е за тези квартали.“

Връзка с Васил Терзиев

Той даде инструкции на бившия кмет Йорданка Фандъкова да потърси по темата настоящия ръководител на общината Васил Терзиев.

„Понеже сме направили цялата дъга на София и ни остава тази отсечка, софиянци трябва да са много доволни. Тунел, естакада – мисля, че в рамките на година и половина, година и 7 месеца ще бъде. Но ето така да изглежда. И искам това да стане кауза на софийската организация. Да си донаправим София такава, каквато хората я харесват. Да се включи в бюджета, да се финансира и от държавата. Искам да е приоритет номер едно за София“, заяви Борисов.

Бившият регионален министър Николай Нанков отчете, че така ще се запазят всички включвания към основните софийски булеварди.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай