Бомба в парламента! Вечният депутат гори

Структурата на ДПС в Пловдив-област свали доверието си от Рамадан Аталай

Бомба в парламента! Вечният депутат гори | StandartNews.com

Нова бомба в парламента – вечният депутат гори. Структурата на ДПС в Пловдив-област свали доверието си от Рамадан Аталай, който за 13-и път е народен представител на ДПС. Аталай е в парламента от времето на 38-ото НС, което го прави депутатът с най-дълъг пленарен  стаж от всички досега.

ВИЖ ОЩЕ: Филиз Хюсменова напуска парламента. Причината

В последните години той е неизменен водач на листата на ДПС в Пловдив област, но изборните му резултати не се подобряват, мотивира решението си областната структура на Движението. Причината тя да свали доверието си от Аталай са слабите изборни резултати. На 9 юни ДПС получи в 17 МИР- 6427 гласа, а на вота на 2 април 2023 г. за партията гласуваха 7811 души.

ВИЖ ОЩЕ: Парламентът освободи Филиз Хюсменова. Ново начало в ДПС-Варна

Не става дума само за тези резултати, Рамадан Аталай е първи в нашата листа на последните 5 вота и тенденцията е низходяща, обясни лидерът на ДПС за Пловдивска област Юксел Расим.

ВИЖ ОЩЕ: Айсел Руфад изключена от ПГ на ДПС

Членовете на движението искат Рамадан Аталай да напусне и парламента.

"Това обаче може да стане само по негово желание, ние не можем да го принудим", уточни Расим.

Предложението за свалянето на доверието ще бъде внесено и в националното ръководство на ДПС.

Само ден по-рано от ПГ на ДПС бе изключена Айсел Руфад, един от новите зам.-председатели на ДПС. Причината са лошите изборни резултати в Шумен и в Турция. Руфад отговаряше за вота в южната ни съседка.

В началото на седмицата пък оставка от парламента подаде и бе освободена  Филиз Хюсменова. Поводът също са изключително ниските й изборни резултати.

Разследващият сайт „Афера” обаче съобщи, че причина са и близките й отношения с арестувания и обвинен в злоупотреби бивш шеф на областната организация на ДПС в морската столица Сали Табаков. След брилянтна акция на Комисията за противодействие на корупцията в тайна стая в дома му бяха открити 1 милион евро.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Той
преди 2 дни

Слабите резултати са заради прасето магнитско.......

Откажи