Без милост! Тошко Йорданов циментира Кирил Петков

Според него третият мандат е отговорност на президента Румен Радев

Без милост! Тошко Йорданов циментира Кирил Петков | StandartNews.com

Надявам се Бойко Борисов никога да не стане министър-председател, но това не означава, че не трябва да направим крачка за излизане от кашата, в която сме. Това заяви в интервю за БНТ Тошко Йорданов от "Има такъв народ".

По думите му изборът на Рая Назарян за председател на парламента не е протягане на ръка. Окачестви подкрепата към кандидатурата ѝ като практичен подход и коментира: "Ако отидем на нови избори, няма никакво значение, че Рая Назарян ще бъде 2 месеца председател на Народното събрание".

"Искаме третия мандат, за да представим експертен кабинет в разговор с всички политически партии", допълни Тошко Йорданов.

Йорданов още веднъж потвърди, че от "Има такъв народ" няма да подкрепят първия и втория мандат на ГЕРБ-СДС и ДПС.

Според него третият мандат е отговорност на президента Румен Радев. Поясни, че във всяка една партия има добри експерти.

В БСП кой може да каже, че нямат експерти, особено в социалната сфера, "Възраждане" също имат добри специалисти, дори в по-добрата част от "Промяната" - Демократична България, има няколко. По тази линия бихме говорили с всички партии, ако третият мандат дойде при нас - и те нямат проблем да дадат своите експерти, каза Йорданов.

"Ако се прави експертен кабинет - трябва да се подпише споразумение - да се видят кои са големите проблеми на хората, които държавата може да реши - образование, здравеопазване, цени на стоки. Всеки конкретен проблем има конкретно решение - ако ви се развали колата например, отивате на автомонтьор, за всяко нещо има експерти", продължи Тошко Йорданов.

Той не пропусна да коментира думите на съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, който определи ИТН като малкото ДПС.

"Кирил Петков е доста неориентиран човек с ниво на мислене пети клас. Той висеше нонстоп пред кабинета на Борисов.

Фалшифицира документи, за да стане министър. Подписани актове от него като министър на икономиката, вече са невалидни. На приятелката му Лена Бориславова трябва да й отнемат адвокатските права завинаги заради фалшификации. И тези хора правят квалификации за други партии.

При него някой неврон е дал накъсо още като ембрион. Подобен човек може да каже всичко. Той е недоразумение", отсече Йорданов. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Пловдивчанин
преди 1 седмица

Същото се надяваме за Тошко Йорданов и Слави Трифонов и който и да е от ИТН- никога да не станат министърпредседатели.

Откажи