Айсел Руфад изключена от ПГ на ДПС

Причината са лоши изборни резултати

Айсел Руфад изключена от ПГ на ДПС | StandartNews.com

Айсел Руфад бе изключена от парламентарната група на ДПС. Тя е един от новоизбраните заместник-председатели на партията след националната конференция през февруари.

ВИЖ ОЩЕ: Филиз Хюсменова напуска парламента. Причината

Вчера Руфад е била свалена от поста си на областен председател на движението в Шумен заради слаби изборни резултати в региона. Преди да стане депутат тя бе пет мандата заместник-кмет на Нови пазар с ресор екология, земеделие и управление на европейските фондове.

ВИЖ ОЩЕ: Парламентът освободи Филиз Хюсменова. Ново начало в ДПС-Варна

Това е втора промяна в състава на парламентарната група за последните три дни. Във вторник оставка заради слаб резултат на вота във Варна подаде Филиз Хюсменова - бивш евродепутат и зам.-председател на 49-ото НС.

Ново начало в ДПС-Варна бе поставено в сряда, след като със заповед на председателя на Движението Делян Пеевски за областен председател на ДПС – Варна бе определен Ерджан Ебатин.

Ден преди това на областно събрание на ДПС във Варна бе изключен от партията Сали Табаков – бивш областен председател на ДПС – Варна и общински съветник от ДПС, който е с постоянна мярка задържане под стража след акция на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и с две повдигнати обвинения – за пране на пари и сключване на неизгодна сделка в ущърб на държавата, предаде разследващият сайт "Афера".

Ерджан Ебатин, който години наред оглавяваше ДПС – Варна, и бе дългогодишен депутат на Движението от морската столица, бе отстранен от Саи Табаков. В момента той е директор е на РИОСВ – Варна. С подписка общинските организации на ДПС във Варна поискаха Ерджан Ебатин да бъде техен областен председател и ръководството на ДПС уважи желанието на хората.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
иван
преди 5 дни

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи