Журналист нападна наш герой от Париж! Тежки думи

Защо е атаката срещу Рамазанов

Журналист нападна наш герой от Париж! Тежки думи | StandartNews.com

Проблемът с натурализираните спортисти наистина става сложен и противоречив за мнозина.

Може ли една олимпийска титла да е обща... на България и Русия? Ами отвратително е това, което изръси Магомед Рамазанов, след прибирането си в България. Това написа известният ни публицист Константин Мишев.

"Половината световни атлети и плувци... тенисисти и други... учат и тренират в американски университети и школи. Но никой от тези спортисти не казва, че медалите им са наполовина американски. Това, което заяви "българският" олимпийски шампион е недопустимо. Обидно е!

Ами да си ходи в Русия. Бесен съм! Златният медал бил общ. Ами да се откаже България от този медал. За какво ни е общ медал? Нали се издигаше българското знаме и звучвше българския химн!

И останалите медали ли са общи? Българо-кубински... българо-ирански... Срамно е... да му вземат половината от общия медал като го лишат от българско гражданство. Или да му върнат българската половина", написа още Мишев.

При връщането си в България от Париж борецът отговори по следния начин на твърдението на руснаците, че медалът е техен: "България ми даде възможност да участвам на олимпийските игри, докато в Русия сега ситуацията е такава, че не бих могъл да участвам под техен флаг.

Затова смятам, че медалът е общ. Повече време съм прекарал в Русия, но България ми даде възможност да участвам, за което съм много благодарен".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Иво
преди 2 месеца

Ами да, общи са! Тези хора са получили българско гражданство преди няколко месеца. Те са изградени и завършени като спортисти в страните, от които идват. Никой не ни е виновен, че в България не се прави нищо за развитието на спорта. Предполагам, че авторът нямаше да има нищо против медалът да бъде разделен със САЩ (примерно), ама пусто тоя взел, че се родил в руската федерация. Та да си дойдем на думата - пак Путин е виновен за всичко! А за това, че руските спортисти бяха лишени от правото да се изявят - всичко е наред. Както е наред участието на израелски спортисти.

Откажи
Българин
преди 2 месеца

Ей, антибългарино- русофил щом този е взел българско гражданство и се състезава от името на България медалът е БЪЛГАРСКИ!!! Точно така Национал- социалиста Путин и кликата му са виновни за всичко!!!

Откажи