"Възраждане" със сигнал до прокуратурата срещу над 800 учители

Скандалът с пропагандата на третия пол в училищата ескалира

"Възраждане" със сигнал до прокуратурата срещу над 800 учители | StandartNews.com

"Възраждане" подава сигнал до прокуратурата срещу повече от 800 учители, директори и училищни психолози, които се обявяват срещу промените в образователния закон и забраната на "пропагандата" на нетрадиционна сексуална ориентация в училище.

Това стана ясно от публикация и изявление на лидера на партията Костадин Костадинов във Фейсбук.

"Станахме свидетели на организирана престъпна група вътре в системата на българското образование. Хора, които протестират и са заявили с подписа си своето нежелание да спазват този закон. Ако те го престъпват, те се превръщат в престъпници. След като не им харесва, следва да напуснат системата", казва той в изявление от Бургас. Законът забраняващ пропагандата на третия пол в училищата бе внесен от „Възраждане” и приет с почти конституционно мнозинство от парламента.

Вчера „Възраждане”-Варна пусна списък на учители, които са срещу закона и призова родителите да "поискат обяснение от директорите на училищата, където паразитират въпросните джендъри".

От "Възраждане" настояват и за "гаранции, че тези лица няма да вършат противозаконна пропаганда спрямо децата".

В същото време „Продължаваме Промяната” внася проект за промяна на спорната „дефиниция” в Закона за предучилищното и училищното образование следващата седмица, заявиха от пресцентъра на партията.

„Пропаганда в българското училище няма. Тя беше забранена със закон и досега. Всяко съдържание, което стига до учениците, всеки учебник, всяко помагало или учебна програма минава през одобрение на Министерство на образованието и науката. Приетите поправки в закона за предучилищното и училищното образование се „борят“ с несъществуващ проблем. Не просто, те насаждат огромен нов”, пише в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Хлнймм
преди 3 седмици

Възраждане, подайте сигнал и срещу МОН, който заяви, че няма да спази закона!

Откажи
И прокуратурата ни
преди 3 седмици

Е американско шпионска няма как да направят нещо.ЗАСПАЛИЯТ НИ НАРОД ТРЯБВА ДА ИЗЛЕЗНЕ НА ПЛОЩАДИТЕ И ДА ИЗРАЗИ МНЕНИЕТО СИ,ЧЕ НЕ ИСКАТ ШИБАНИ И ПРОСТИ АМЕРИКАНСКИ ДЖЕНДЪРИ ДА УПРАВЛЯВАТ ДЪРЖАВАТА НИ КОЛОКОТО И ДА ГО ОТРИЧАТ ПО ПРОПАГАНДНИТЕ ИМ МЕДИИ!¡!

Откажи