Важно за пътуващите! Пускат ключови тунели до морето

Очаква се окончателно ремонтът да бъде завършен през лятото на 2025 г.

Важно за пътуващите! Пускат ключови тунели до морето | StandartNews.com

Важно за пътуващите! Движението в тунелите "Топли дол" и "Правешки ханове" на АМ „Хемус“ в посока Варна ще бъде пуснато през юли, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Ремонтът на тръбите напредва. Изпълнението на дейностите в съоръжението продължават. От строителите е изискано да работят с пълен капацитет, за да може през следващия месец, когато трафикът става още по-интензивен движението и през двете съоръжения да се осъществява без ограничения.

В момента в тунел „Топли дол“ се работи по укрепване на евакуационните галерии. Дейности се извършват и по електрическите инсталации и системите за сигурност, като в съоръжението ще бъдат поставени близо 20 км кабели. Предстои да бъдат изпълнени асфалтови работи, а след това да се положи и пътната маркировка.

В „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ се изграждат тротоарите, както и осветлението, заедно със захранващата с електричество прилежаща инфраструктура. Предстои полагане на последния асфалтов пласт и на пътната маркировка.

През есента ремонтът на двата тунела ще продължи в тръбите за София. Очаква се той да бъде окончателно завършен през лятото на 2025 г. Ремонтните дейности бяха инспектирани от инж. Стоян Николов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“. 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
иван
преди 2 дни

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи