Усещал ли е? Едни от последните думи на Кирил Маричков

Те бяха след първия инцидент с рок легендата

Усещал ли е? Едни от последните думи на Кирил Маричков | StandartNews.com

Както за съжаление вече е известно,България загуби големият Кирил Маричков. Инцидентът се е случил тази вечер в село Салановци, Врачанско, където  е трябвало да има празничен концерт.

Пред бТВ кметът на община Оряхово заяви,че Маричков е паднал на сцената и е починал по-късно в линейката на път за болницата. 

На 80 години станах фаталист. Май дръпнах много силно дявола за опашката. Дони беше написал - случи се инцидент и се наложи турнето, което правихме в Щатите, аз да замина за България обратно, разказва Маричков в предварително направено интервю за бТВ в предаването "120 минути". 

Кой бе Кирил Маричков?

Маричков беше не само талантлив певец, но и виртуозен басист и композитор. Той остави неизличима следа в българската рок музика като основател и фронтмен на легендарната група "Щурците". С неговата кончина България губи един от своите най-ярки музикални таланти и културни икони.

Новината за смъртта на Маричков разтърси не само музикалните среди, но и цялото българско общество. Феновете и колегите му споделят своята скръб и спомени в социалните мрежи, отдавайки почит на неговото творчество и принос към българската култура.

Кирил Маричков остави богато музикално наследство, включващо множество хитове с "Щурците" и солови проекти, които ще продължат да вдъхновяват поколения напред. Неговата музика и харизматично присъствие на сцената ще липсват на всички почитатели на българската рок музика.

Очаква се повече подробности около трагичния инцидент да бъдат разкрити в следващите дни. Междувременно, музикалната общност и феновете се обединяват в скръбта си, спомняйки си за невероятния талант и човешките качества на Кирил Маричков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
град Козлодуй
преди 1 час

Бог да го Прости МИР НА Душата му

Откажи
Дони
преди 57 минути

Ще живее с песните си.Бог да го прости.

Откажи