Ураган пълзи към Софийско! Предупреждението

Какво гласи прогнозата на НИМХ за следващите дни

Ураган пълзи към Софийско! Предупреждението | StandartNews.com

Националният институт по метеорология и хидрология издаде предупреждение от първа степен - жълт код, за силен и поривист югозападен вятър в планинската част на областите Монтана, Враца и София-област, както и за южните квартали на София-град. Поривите на вятъра ще достигат 20-22 m/s.

През нощта ще преобладава ясно време с разкъсана висока облачност, по-значителна над северозападните райони. Ще духа слаб вятър от южната четвърт. Минималните температури ще бъдат между 10° и 15°, в София - около 13 градуса.

В петък в Централна и Източна България ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличи и ще стане по-плътна. След обяд и през нощта срещу събота на места там ще има валежи от дъжд. Ще духа умерен, близо до северните планински склонове – временно силен и поривист юг-югозападен вятър, който след обяд в северозападните райони ще започне да се ориентира от северозапад.

Температурите още малко ще се повишат и максималните бъдат между 26° и 31°, малко по-високи в районите чувствителни на южен вятър. В София максималната температура ще бъде около 28 градуса.

В планините ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове по върховете видимостта временно ще е намалена. След обяд над масивите в Западна България облачността ще се увеличи, а привечер и ще превали. Ще духа силен, по високите части и временно бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат от 22°-25° по северното крайбрежие до 26°-27° по южното. Температурата на морската вода е 20°-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
front line assembly
преди 5 часа

Госпожо Стандарт Новини ще спрете ли с простотиите стил блиц и пик. За какъв ураган бълнувате. Тва за което пишете е вятър със сила окол 70 км. в час. Очевидно ви е трудно и да сметнете колко са 20 метра в секунда. Нека ви дам малко яснота. Ето какво пише в wikipedia: Ураганът е вид тропическа буря, която се формира в Атлантическия океан и североизточната част на Тихия океан. Това са мощни атмосферни системи с ветрове, надвишаващи 119 км/ч (74 мили/ч). Не съм знаел досега, че се намираме в тези части на света, а за силата на вятъра вече писах. Вие си решавате как да се излагате но не го правете на гърба на медията. Освен ако тя не изпитва неистова радост от това. Потъвате...

Откажи