Страшна излагация на Просто Киро! Диана Дамянова го попиля

Пост на Петков във фейсбук предизвика лавина от гняв

Страшна излагация на Просто Киро! Диана Дамянова го попиля | StandartNews.com

Страшна излагация на Кирил Петков. Съпредседателят на "Продължаваме промяната" доказа днес, че с познанието и общата култура изобщо не са приятели. 

Всичко започна със списъка на позора, публикуван във Фейсбук от „Възраждане"-Варна. Партията оповести имената на учители, които са се подписали против поправките в закона за образованието, забраняващи „ЛГБТ пропагандата в училище".

В стремежа си да защити джендърската пропаганда и да удари "Възраждане", по чиято инициатива тя бе забранена със закон, Просто Киро демонстрира пълно непознаване на историята. Той няма никаква представа нито кой е Оскар Шиндлер, нито как е спасил близо 1200 евреи, наемайки ги на работа в своите фабрики. Петков дори не е гледал гениалния филм на Стивън Спилбърг "Списъкът на Шиндлер", посветен на индустриалеца. 

"Списъкът на Шиндлер" в днешна България! Няма да допуснем това, написа Петков във Фейсбук по повод публикацията на "Възраждане". Думите му предизвикаха лавина от възмущение. 

По-късно постът на съпредседателя на пепетата беше редактиран и „Списъкът на Шиндлер“ беше заменен със „списък на омразата“.

Излагацията на Петков обаче не остана незабелязана от зоркото око на пиар експерта Диана Дамянова, един от създателите на "Промяната". Тя здраво насоли Петков за гафа. 

Ето какво написа Диана Дамянова:

"Използвам случая да кажа на Кирил и на неговите съветници, че списъкът на Шиндлер е точно, ама именно точно обратното, на това което се пише тук.
Знам, че може в Канада да не е излъчван този оскарски филм, може и в Харвард да не е изучаван, ама това наистина надхвърля очакванията ми.
Хубаво, че някой се намеси и смени списъка на Шиндлер със списъка на омразата, което отново не е вярно, щото онова е списък на живота, спасението и любовта, ама не е ли добре да си питаме редакторите и пр-ите не след, а преди да произведем поредния голям гаф?

Щото доста нелепо се получава.

Няма лошо водачите на нацията да не са обременени с много знания, така ги е избрал народът, ама така на алангро /по Кирил/ да се говори никак, ама никак не е добре.

PS. Стигнах до прозрение!
Когато става дума за Кирил, не го гледайте какво говори... слушайте го какво мисли!"

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пловдивчанин
преди 4 седмици

Изключително просто момче. ГРАМ ОБЩА КУЛТУРА няма. Този гимназия в България да беше завършил с отличие, нищо друго да не беше прочел щеше да е малко по-грамотен.

Откажи