Столичаните ликуват! Тръгват нови трамваи из София

Новите мотриси ще бъдат  с всички удобства за пътниците

Столичаните ликуват! Тръгват нови трамваи из София | StandartNews.com

Радостна вест за столичани.

Столичната община обяви търг на стойност близо 100 млн. лв. за трамваи. Новите мотриси ще бъдат  с всички удобства за пътниците - климатик, нисък под, безшумно придвижване и удобни салони, съобщават от "Спаси София". 

"Това е само началото на голямата модернизация на градския транспорт - програма за инвестиции на над 1 млрд. лв. в нови превозни средства. Целта е да осигурим удобна и модерна алтернатива за нашите съграждани и да мотивираме повече от тях да пътуват с градския транспорт. С тези 18 чисто нови трамвая жителите на  големи квартали като "Дружба", "Гео Милев", "Подуяне", "Красна поляна" ще имат бърза и удобна връзка с центъра", обяснява Борис Бонев. 

Това са първите нови трамваи, които се купуват за тези линии след 1989 г., когато в столицата започват да се движат мотриси с нормално междурелсие. 

Зам.-кметът по транспорта Илиян Павлов заяви, че в скоро време предстои да бъдат закупени още нови трамваи, тролейбуси и автобуси:

"Голямата задача за този мандат е и  обновяването на пътната инфраструктура. Следващата седмица започва разширението на ул. "Опълченска", която ще бъде разширена до 6 ленти, работим и по други важни артерии - булевардите "Кн. Мария Луиза" и "Джеймс Баучер". Там освен пътната, напълно ще бъде ремонтирана и инфраструктурата за трамваите. Транспортът и лесното придвижване на всички участници в движението са основен приоритет и във всеки наш проект ще видите, че мислим за всички софиянци. Доволен съм, че за четири месеца направихме няколко големи крачки напред."

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Столичанин в повече
преди 2 месеца

Видях трима столичани трети ден ликуват. Развяват знамена на столичен градски транспорт!!!!! Браво на автора за страхотното заглавие на статията.

Откажи
Катя Игнева
преди 2 месеца

Кога трамваите номер 10 ще бъдат обновени,трудно качване,трудно слизане,без климатик,все едно сме в 19-ти век,имаме метро,но ни трябва и съвременен трамвай,ползваме трамвай от по предишният век,може би е и от по предишният

Откажи
NiriVas
преди 2 месеца

Дано да дадат дефект София нови трамваи а в Перник некви гадни подобия на автобуси

Откажи
Жулиета
преди 2 месеца

Задължително трябва подмяна и на трамваи с номера 10 и 15. Ужасни са. Допотопни и неудобни, без платформа за хора в неравностойно положение, без климатик, шумни, раздрънкани, винаги претъпкани. Трудно се се слиза и качва - степенки високи, неудобни. Двата трамвая се движат един след друг, вероятно от страх да не се изгубят, след което 15 - 20 минути няма мотриса, която да поеме големия пътникопоток.

Откажи
Розина Богданова
преди 2 месеца

Същото ще кажа и за тр.линии 1 и 6!По линия 1 се движат допотопни трамвайчета ,без климатизация и без ниска платформа.Интервалът на движение е 30-40мин. По линия 6 пък пуснаха 2,3 нови мотриси,другите са старите петици...Възрастните хора чакат в студ и пек да се появи нископлатформен трамвай..

Откажи
ДИванов
преди 2 месеца

Защо се заяждате с градския транспорт? Не ви е срам. Аз, например, пети ден ликувам. Като се върна вкъщи, след като съм ползвал градския транспорт, си сипвам едно голямо за дезинфекция. А след като завторя, такова ликуване настава, че жената ми скрива бутилката, ама аз имам резервна в мазето и там л(е)икуването продължава. Ликувам, разбира се, че чак на сутринта пак ще ползвам градския транспорт.

Откажи