Смайващи цени за паркинг на морето!

Какво споделиха летовници

Смайващи цени за паркинг на морето! | StandartNews.com

Едва ли е огромна изненада, че на морето дерат здраво за паркинг, но на някои места цените са вече космически.

Паркингът за колата в курортите по българското Черноморие излиза колко нощувка в хотел на база олинклузив.

Това установи проверка на „Телеграф“ на цените за паркиране в крайморските градове.

От 10 до 30 лева струва нощувката на открито за автомобила в зависимост от курорта и възможностите за паркиране. Като се изчисли, че ваканцията продължава 7 дни, то за паркиране ще платим между 70 и 210 лева по време на ваканцията, или колкото ще струва нощувка на човек в хотел на база олинклузив или три дни на квартира.

Ако се приспаднат и дневните разходи за сянка и шезлонг на пясъка, буквално сметката ще е все едно сме платили ваканцията за още един човек, споделиха туристи.

От лев на час до 30 лв. за денонощие струва паркирането до плажа тази година по Северното Черноморие. Все по-тежък става проблемът във Варна след разчертаването на града за „синя“ и „зелена зона“. В морската столица недостигът е от над 5000 места, като най-засегнати са хората, които живеят в платените зони.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Ели
преди 2 месеца

Който има пари за море, ще има и за паркинг. С пенсия от 600 лв или 930 бруто минимална заплата само ще си спомням за соца, когато на станцията на Златни пясъци от службата на баща ми почивах 14 дни, вярно в бунгало, за 30 лв. Храната беше в изобилие, 3 пъти дневно, често лелките от кухнята питаха кой иска допълнително. По 2 лв на ден излизаше сегашен он инклузив. И то с прясно сготвена храна, не по няколко пъти преработвано ядене. За сведение, баща ми имаше заплата от 120 лв. Значи с 90 лв от нея ходехме на почивка за 14 дни.

Откажи
Jack
преди 2 месеца

Затова ли приключи измисления соц, щото беше много хубаво или поради това, социалистите си купиха всичко с гепаните пари станаха олигарси и сега пак трябва отиваш на некое смрънгясано бунгало за тридесетина лева.

Откажи