Ще има ли винетки за Околовръстното в София? Проговори кметът Терзиев

Столичната община изпълнява своята част от споразумението с АПИ, каза Терзиев

Ще има ли винетки за Околовръстното в София? Проговори кметът Терзиев | StandartNews.com

Ще има ли винетки за Околовръстното в София? Отговор на въпроса, който втори ден тормози софиянци, даде кметът на столицата Васил Терзиев.

"За пореден път сме свидетели как държавна институция се използва за политически цели, вместо да решава проблемите на хората" - написа Терзиев във Facebook по повод ремонта на надлеза на бул. "България" при Околовръстното шосе и обвиненията от Агенция "Пътна инфраструктура", че общината бави преподписването на договора по поддръжката на пътя. Кметът е категоричен, че за Околовръстното шосе на София не може да се изисква винетка. Терзиев отбелязва, че пътят е собственост на АПИ и съответно те отговарят за поддръжката и ремонта му.

"Столичната община изпълнява своята част от споразумението с АПИ за поддръжка на републиканската пътна мрежа на територията на общината. В съответствие с това е възложено обследване на мостовото съоръжение на бул. "България" и Околовръстен път. Обследването, извършено от екип инженери от Университета по архитектура, строителство и геодезия, дава ясни препоръки, че трябва да се направи основен ремонт на съоръжението. Докато АПИ отказва да признае отговорността си за този ремонт, Столична община предприе аварийни действия", обяснява Терзиев.

По думите му в позицията на пътната агенция са смесени "три различни теми, представени по манипулативен начин и всяващи объркване и страх у хората в София".

Васил Терзиев припомня, че през 2020 г. с решение на Министерския съвет републиканската пътна мрежа е извадена от обхвата, за който трябва да се плаща винетен стикер - съответно - и за Околовръстното шосе на София не може да се изисква винетка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Богат. Беден
преди 11 часа

Г-Н. КМЕТЕ. НЕ. СЕ ВРЪЗВАЙТЕ. НА. ПЛАТЕНИТЕ. ЛЪЖИ. НА ТОЗИ НЕКАДЪРЕН. ВОДЕЩ. ХЕКИМЯН, РАЗБРА. ЧЕ. ЩЕ. ГО. ГОНЯТ. ОТ. ТЕЛЕВИЗИЯТА. ЗА. НЕКАДЪРНОСТ. И. СЕ ПРОДАДЕ. НА. Н БОРИСОВ. СЕГА. НЕ. МОГАТ. ДА. МУ. ЗАТВОРЯТ. ЛЪЖЛИВАТА. УСТА.

Откажи