Шок по морето! Цените се вдигат

Заведенията увеличават сметките

Шок по морето! Цените се вдигат | StandartNews.com

Голяма изненада с цените по морето. Цените по морските кръчми и капанчета през септември не само не са намалели, но на някои места дори са увеличени. В началото на сезона порция цаца вървеше между 6 и 8 лв., а сега се търгува между 8 и 10 лв., съобщи в. „Телеграф“, позовавайки се на проверка в заведенията на крайбрежната алея във Варна.

Чиния пържени картофи варира между 6 и 10 лв. без сирене по различните заведения. 500 мл бира се търгува най-често на цени от 5-6 лв. 4-5 лв. е цената на безалкохолните за 250 мл. Порция пържени рингове от калмари струва между 10 и 15 лв. Салатите са по 10-15 лв. за порция от 300 грама.

За да привличат клиенти, кръчмарите на заведенията по плажа разчитат единствено на рекламни пана с менюто, което предлагат, с посочени цени на него. Т.нар. викачи са запазена марка за заведенията по Южното Черноморие. Една скромна вечеря за трима от салата, основно и десерт, без алкохол, излиза не по-малко от 100 лв. Въпреки това заведенията са пълни, а в петък, събота и неделя трудно може да се сдобиете с маса без предварителна резервация. Почти всички ресторанти и капанчета по крайбрежната алея и тези на Морска гара Варна работят целогодишно, като 365 дни в годината се радват на добра посещаемост.

В същото време в първите дни на септември цените на хотелите масово падат. Офертите с отстъпки във всички южни курорти валят буквално всеки ден. В последните дни на лятото промоционалните пакети започват с минимум 20%. Някои хотели са обявили до 30-40% намаление.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Стоян
преди 1 седмица

За това няма да има почиващи по нашето черноморие.Хем мизерни порция и условия,хем високи цени.Когато изчезне девиза ден година храни все ще е така

Откажи