Проф. Рачев видя 10 трудни дни. Но каза къде ще е раят на морето

Разкри и времето в Париж

Проф. Рачев видя 10 трудни дни. Но каза къде ще е раят на морето | StandartNews.com

10 трудни дни ни предстоят. Ще е кошмарно горещо. Идва най-сухият месец – август. Няма да вали, но няма опасност за питейните язовири. Прогнозата е на топ климатолога проф. Георги Рачев, който даде в студиото на бТВ прогнозата си за август.

ВИЖ ОЩЕ: Проф. Рачев пред "Стандарт" за времето през август! Топлинен купол и голям проблем

Доживяхме да отчетем най-топлия ден в световен мащаб, откакто се водят метеорологични наблюдения, каза професорът.

С повече от 3 градуса наднормена температура си отива юли. Първите 10 дена на август също ще бъде много горещо, категоричен бе професорът.

Проф. Рачев коментира и обстановката в Париж - ще е топло, слънчево и сухо.

Цялото внимание е съсредоточено в Париж. Не мислете, че като е топло, ще продължава да е сухо, но ще е страшно слънчево. Толкова много слънчеви часове отдавна не е имало. Тези 35 градауса са за днес и утре в Париж. Много хубаво топло време ги чака олимпийците, каза експертът.

Нищо чудно 2024 година да се окаже и най-топлата година. На 80% съм убеден. Няма феноменални рекорди, но продължителността на топлото време е налице, коментира той.

Във Варна преваля тази нощ, София пък се събуди свежа. До обед ще има някаква гръмотевична дейност, леко захлаждане ще имаме днес и утре. В петък ще има преминаване на някакво друго слабо смущение, което няма да повлияе съществено на температурите, но в петък ще е около 35 - 37 градуса, което не е никак малко. Препоръчително е хората да си стоят вкъщи в най-топлите часове, каза професорът.

И разкри къде ще е раят на морето. В Созопол четвъртък и петък ще е по-хладно, но от уикенда отново започва затопляне. Във Варна е по-топло от Созопол и ще е много сухо. Температурата на морето е 28-29 градуса.

В Централна България, в конкретност Плевен - нищо чудно в петък и 40 градуса да стане, заяви проф. Рачев. В Сандански няма как да избегнат от това горещо време, но днес и утре ще си поемат малко дъх.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай