Проф. Кантарджиев би аларма: Видите ли това растение, бягайте – пълно е с кърлежи!

Посочи местата, където трябва да се пръска

Проф. Кантарджиев би аларма: Видите ли това растение, бягайте – пълно е с кърлежи! | StandartNews.com

Майка прибра детето си след разходка в столичния Южен парк и извади от лицето и ръцете му около 15 кърлежа, а по топката, с която то играло на открито, били още десетки. И въпреки ужасяващата случка, това не е рекордът. Той се държи от човек, от когото са били извадени 92 кърлежа миналата година след посещение на същия парк.

Кърлежите са бич. Имаше период от около три седмици, през които настоявах да се пръска срещу кърлежи. Ако искат да няма кърлежи, трябва да се пръска, когато не вали. А те чакат да почне да вали и тогава пръскат. Чиновници от общината казват, че било пръскано. Не знам как е пръскано - сигурно някак тайно от гражданите, защото като се затварят булеварди се вдига страшен шум, а пръскането се прави тайно, така че никой да не разбере, че е пръскано. След като има 15 кърлежа по лицето и главата на детето, значи там не е пръскано, коментира пред Нова тв проф. Тодор Кантарджиев.

Имаме картиране на София, така че знаем къде има най-много кърлежи. А именно в Борисовата градина около тенискортовете, защото там има много буйна растителност и особено бръшлян. Да знаете, има ли бръшлян някъде, значи има много кърлежи по земята, обясни той.

Голям риск са обраслите междублокови пространства и градинките в жилищните комплекси, защото проблема не са само бездомните кучета и котки, но много плъхове и мишки по канализациите. Когато има засушаване и няма много вода в каналите, популацията на мишките и плъховете се увеличава много и се чудя защо общината не взима мерки, коментира той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Янка
преди 4 месеца

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи
Ели
преди 4 месеца

Нали беше Пенка ма, кукувицо? И ти като оня с псевдовиаграта си с различни имена във всеки коментар, да лъжеш слабоумници да ти купуват химиите. Хора, не се връзвайте!

Откажи
didier93
преди 4 месеца

Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: [email protected] Имейл: [email protected]

Откажи
АлФашагатаОтСДС-то
преди 4 месеца

Никой не може да избяга от к*рълежите. Те са навсякъде около нас - по паркове, градинки,Парламента,Министерски съвет, общински администрации, ведомства, дирекции, агенции и т н.. Това се отнася и за СДС-Чумата .Тя е навсякъде около нас повече от четвърт век и не се намери лек срещу нея.СДС-Чумата налази даже и Европарламента.

Откажи
Pppp
преди 4 месеца

До кога ще слушаме глупостите на ненормалния ковид простак.

Откажи
Кози рог
преди 4 месеца

Престанете да плашите хората.Никой не може да избегне да го налази заразен кърлеж ако е писано.За не заразените няма проблем.Някога не знаехме и не бяхме виждали кърлеж, защо вече са толкова много?

Откажи