Продължава борбата с пожарите. Отвориха магистрала "Хемус"

Затворен е и пътят между Свиленград и Тополовград

Продължава борбата с пожарите. Отвориха магистрала "Хемус" | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

В цяла България борбата с пожарите продължава. Военни се включиха в помощ на огнеборците и доброволците в битката с огъня. Хеликоптери на военновъздушните сили гасят огнища по места, съобщава Нова телевизия.

Изпепелени са десетки хиляди декари земи и гори. Засегнати са и къщи. Пожарът край Свиленград и Хасково е унищожил над 100 000 дка площ. В нощта срещу понеделник ситуацията в Лисуво е била критична.

„Тази сутрин успяхме да ограничим огъня. Вече няма опасност за населените места”, заяви директорът на хасковската пожарна Митко Чакалов.

„Все още не може да си отдъхнем. Имаме действащи пожари – в Пловдив, Варна, Кюстендил”, поясни заместник-директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност” Любомир Баров.

В района е силно задимено, затворен е пътят между Свиленград и Тополовград.

Участъкът на автомагистрала „Хемус“ между Аксаково и варненското село Слънчево беше отворен за движение около 8.20 ч. тази сутрин. Пожар наложи затварянето му вчера.

Пожарът край Хисаря и село Иван Вазово, община Калояново, е локализиран. В района беше обявено частично бедствено положение. Огънят унищожи близо 20 000 декара, предимно иглолистни гори. Гасенето се затруднява от труднодостъпните места в Средна гора.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай