Примката се затяга! Калин Стоянов с актуална новина за Брендо

Той дава брифинг с актуална информация

Примката се затяга! Калин Стоянов с актуална новина за Брендо | StandartNews.com

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов дава брифинг с актуална информация за това по какъв начин Евелин Банев - Брендо е влязъл в България.

Калин Стоянов

"Последното официално отразено преминаване на Евелин Банев-Брендо през граничните контролно-пропускателни пунктове на България е на 13.07.2013 година. Тогава той е конвоиран от Италия във връзка с участие в наказателно производство.

Нови разкрития за Брендо. Финтирал шеф на МВР

След тази дата не са налични данни за пътуванията му", това коментира вътрешният министър Калин Стоянов.

От думите му стана ясно, че през октомври 2016 г. Брендо е подал заявления за издаване на нова лична карта и нова шофьорска книжка, като такива са му били издадени със срок на валидност 2026 година. А през 2018 година той е обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина заради влизане в сила на присъда у нас.

Нова сензация с Брендо! Кого чакаме у нас

Банев се издирва от 2018 година с червена бюлетина на Интерпол. Има три присъди. Освен тази у нас, той е осъден още в Румъния на 10 години и в Италия на 20 години затвор за трафик на кокаин. Брендо стана известен с прозвището "кокаинов крал".

Защо той се предаде доброволно след шест години международно издирване?

Гореща версия! Защо Брендо се предаде?

На този етап категоричен отговор на този въпрос няма. Има версии, които са с висока степен на вероятност. Първата, че издирван от три държави България, Италия и Румъния - Брендо рискува да бъде задържан във всеки един момент. Ако бъде предаден първо на Италия, тогава ще трябва първо там да излежи 20-годишната си присъда, а след това тези в Румъния и у нас, или общо 36 години. А сега може да иска обединяване на присъдите и да му бъде определено едно общо наказание, което да се равнява на най-голямата присъда - т.е. общо 20 години.

Не трябва да се пренебрегва обаче и една друга версия. След като в период от година са задържани от властите във Франция, Белгия, Ирландия и България над 2 тона кокаин, за което количество има данни, че е отговорен Брендо, неговият живот да виси на косъм и затворът да е най-сигурното място, където Банев може да оцелее.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
3 Коментара
Оооо,
преди 2 дни

той е замесен в бизнес,където (според медиите) се стрелят...Дано оцелее,човек е все пак...

Откажи
иван
преди 2 дни

Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена:---- https://use.my/arctik

Откажи
Николай
преди 1 ден

Носи до го винаги с теб защото не се знае в какъв момент халката ти може да прегрява и ще и е нужно овлажняване с охлаждане

Откажи