Потоп в Гърция. У нас става страшно до часове ВИДЕО

През деня в сряда ще има условия за гръмотевични бури

Потоп в Гърция. У нас става страшно до часове ВИДЕО | StandartNews.com

Потоп в Гърция. Мощна буря предизвика наводнения, като улиците в няколко града са под вода, става ясно от кадри, споделени от Метео Балканс.

Напрежение и уплах сред жителите на гръцката столица Атина. Пътниците в автобус в северното атинско предградие Галаци останаха в капан за дълго време заради силните наводнения, предизвикани от бурята Атена.

Проливният дъжд превърна улиците в реки и попречи на пътниците да излязат от автобуса.

Бурята връхлетя Атика около 17:30 ч., като донесе проливни дъждове в целия регион. До 19:30 ч. пожарната служба е получила 47 повиквания, предимно от атинските квартали Патисия, Кипсели, Психико и Галаци.

Междувременно гръмотевични бури се образуваха над Югоизточна България в района на Ямбол и Карнобат. През следващите часове процесите ще обхванат Южна и Югоизточна България. Очакваме значителни валежи.

През нощта срещу сряда и в ранните часове над Южна и Югоизточна България валежите ще са значителни по количества. Над останалата част от страната ще превалява слаба дъжд.

През деня в сряда ще има условия за гръмотевични бури, като по-значителни ще са явленията отначало над Централна и Източна България.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай